DPÜ'de 'Israil-Filistin Savasinda Asimetrik Bir Araç, Sosyal Medya' Konulu Konferans

Kütahya Dumlupinar Üniversitesinde (DPÜ) Prof. Dr. Levent Eraslan’in konusmaci olarak katildigi “Israil-Filistin Savasinda Asimetrik Bir Araç, Sosyal Medya” konulu konferans düzenlendi.

DPÜ'de 'Israil-Filistin Savasinda Asimetrik Bir Araç, Sosyal Medya' Konulu Konferans
GSF Ahmet Yakupoglu Salonu’nda, üniversite tarafindan düzenlenen etkinlige Prof. Dr. Eraslan’in yani sira Rektör Prof. Dr. Süleyman Kiziltoprak, Izmir Vali Yardimcisi Fatih Kiziltoprak, dekanlar, akademik ve idari personel ile çok sayida ögrenci katildi.

Konferansta açilis konusmasini yapan Prof. Dr. Süleyman Kiziltoprak, "Türk gençlerimiz, etrafinizda ne oluyor ne bitiyor ögrenmesi için bu konferansi düzenledik. Bugün çok degerli bir meslektasimizi misafir ediyoruz. Sosyal medya konusunda sorun nasil yansiyor bunu dinleyecegiz. Dijital dünyada Orta Dogu’da Filistin topraklarinda meydana gelen insanligin vicdanini sizlatan bu savas medyaya nasil yansiyor bunu degerli hocamizdan dinleyecegiz" dedi.



“Telefonlar akillandikça algi, propaganda dereceleri de artmakta”

Rektör Kiziltoprak’in ardindan sözlerine baslayan Prof. Dr. Levent Eraslan, “Telefonlar akillandikça algi, propaganda dereceleri de artmakta. Ilk telefonla tanistigimizda hiçbir özelligi yoktu. Simdi ise film çeken telefonlar bile var. Bu cihazlar su an terör devleti olan Israil’in, Gazze’deki zulmün aktarilmasina araç oluyor. Dünyada 6 milyar sosyal medya kullanicisi var. Büyük bir orani Yahudilere ait. WhatsApp, Instagram gibi birçok sosyal medya hesaplari Yahudilere aittir. Artik tank, top kadar sosyal medya da bir savas araci. Sosyal medyadaki görüntüler o kadar etkileyici ki insanlar buna tepki veriyorlar. Orta Dogu’da TikTok uygulamasi yogun bir sekilde kullaniliyor. Taraflar çesitli algi yöntemleri kullaniliyor. Bir örgütün yaptigini baska bir örgüt yapiyormus gibi gösteriyorlar. Yanlis resim yanlis bölge kullaniliyorlar. Atilan füze sayisi, ölü sayisi, kaçirilan insan sayisi o kadar fazla ki, sosyal medyada çok farkli rakamlar söyleniyor. Özellikle Twitter’da Türkiye’ye yönelik birçok hesabin açildigini görüyoruz. Türk ve Müslüman olarak biz her zaman mazlumun yanindayiz. Israil dijital bir devlet. Bireysel olarak boykotlara katilabiliriz. Bunlarin ürettigi mallari almayabiliriz. Netflix platformunda 20’ye yakin Israil belgeseli var. Bu belgesellerde Müslümanlar cellat olarak anlatiliyor. Buram buram propaganda kokan belgeseller. Dünyada en az 15 ülkede sosyal medya temelli çesitli savunma gruplari olusturuldu. Türkiye’de de 1-2 deneme var. Ordu gücü kadar, sosyal medya gücü de önemli. Bilinçli olmaliyiz, her önümüze geleni paylasmamaliyiz. Her bilgiyi teyit etmeliyiz. Teyit etmezseniz algi sürecinin malzemesi olursunuz” diye konustu.

Prof. Dr. Levent Erarslan konusmasinin ardindan gelen sorulari yanitladi. Etkinligin sonunda Prof. Dr. Kiziltoprak, Prof. Dr. Eraslan’a günün anisina hediye takdiminde bulundu.
Kaynak: İHA