Sadr Grubu'ndan ABD Disisleri Bakani Blinken'i Protesto Çagirisi

Irak’ta Sii lider Mukteda Sadr, destekçilerine ABD Disisleri Bakani Antony Blinken’in Irak’a yaptigi sürpriz ziyaretini acilen protesto etmeleri çagrisinda bulundu.

ABD Disisleri Bakani Antony Blinken’in Irak’a düzenledigi sürpriz ziyarete Sii lider Mukteda Sadr tepki gösterdi. Sadr, destekçilerine Blinken’in sürpriz ziyaretini acilen protesto etmeleri çagrisinda bulundu. Sadr’a yakinligiyla bilinen Muhammed Salih el-Iraki, “Mümin kardeslerimiz, serrin basi olan ABD’nin disisleri bakaninin yapmis oldugu ziyareti kinamak için derhal Tahrir Meydani’na yürüyün. Uluslararasi terörizmin liderleri bunak Joe Biden, kokusmus Netenyahu ve Gazze’deki katliamlara onay verenlerin posterlerini yakin” dedi.

Aksam saatlerinde Güney Kibris Rum Yönetimi’nin (GKRY) ardindan sürpriz bir sekilde Irak’a gelen Blinken, baskent Bagdat’ta Irak Basbakani Muhammed Siya Sudani ile bir araya gelmisti. Blinken, Sudani ile yaptigi görüsmenin ardindan Iran yanlisi gruplari uyarmisti.

Öte yandan Irak Hizbullahi, Blinken’in ziyareti öncesinde tehditte bulunarak, ziyarete sert tepki verecekleri uyarisinda bulunmustu.
Kaynak: İHA