ABD Disisleri Bakani Blinken'dan Irak'a Sürpriz Ziyaret

ABD Disisleri Bakani Antony Blinken, Güney Kibris Rum Yönetimi’nin (GKRY) ardindan bir sürpriz ziyarette Irak’a düzenledi.

ABD Disisleri Bakani Blinken'dan Irak'a Sürpriz Ziyaret
ABD Disisleri Bakani Antony Blinken, Orta Dogu turu çerçevesinde Israil ve Ürdün ziyaretlerinin ardindan sürpriz ziyaretlerine devam ediyor. Türkiye’yi ziyaret etmesi beklenen Blinken, sürpriz bir sekilde ziyaret ettigi Güney Kibris Rum Yönetimi’nin (GKRY) ardindan yine sürpriz bir sekilde Irak’a geldi. Blinken, baskent Bagdat’ta Irak Basbakani Muhammed Siya Sudani ile bir araya geldi.

Bagdat Uluslararasi Havaalani’na inen Blinken’in çelik yelek giydigi ve askeri helikopterle Yesil Bölge’ye gittigi aktarildi. Sudani ile görüsmesi öncesi Bliken’in ABD’nin Irak büyükelçisinden ABD askerlerinin bulundugu askeri üslere yönelik saldirilar hakkinda bilgi aldigi ifade edildi. Blinken’in Irak’in ardindan Türkiye’yi ziyaret etmesi bekleniyor.

Blinken ayrica, Israil ve Ürdün’ün ardindan programinda son dakika degisiklik yaparak Filistin’in baskenti Ramallah’ta Filistin Devlet Baskani Mahmud Abbas ile görüsmüstü.
Kaynak: İHA