Manisa'da Ekipler Bin 249 Noktada Firtina Ve Yagisla Mücadele Etti

Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan yapilan saganak yagis ve firtina uyarisi sonrasinda Manisa Büyüksehir Belediyesi ve Manisa Su ve Kanalizasyon Idaresi (MASKI) Genel Müdürlügü, teyakkuz halindeydi. Hafta sonundan itibaren il genelinde etkili olan firtina ve saganak yagista görevinin basinda olan ekipler, herhangi bir olumsuzluk yasamamasi için 17 ilçede bin 249 noktada çalismalar yürüttü.

Manisa'da Ekipler Bin 249 Noktada Firtina Ve Yagisla Mücadele Etti
Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan yapilan saganak yagis ve firtina uyarisi sonrasinda Manisa Büyüksehir Belediyesi ve Manisa Su ve Kanalizasyon Idaresi (MASKI) Genel Müdürlügü ekipleri 25 Kasim Cumartesi gününden itibaren 5 gün boyunca etkisini gösteren firtina ve saganak yagisa karsi ilgili dairelerin tüm ekipleriyle sahada çalismalarini sürdürdü. Manisa Büyüksehir Belediyesi Itfaiye dairesi baskanligi Manisa merkez ilçeleri Sehzadeler ve Yunusemre’de 48 farkli noktada firtina dolayisiyla meydana gelen agaç devrilmesi ve çati uçmasina karsi çalisma yürüttü. Soma’da 9, Kirkagaç’ta 7, Salihli’de 11 ihbara giden ekipler firtinanin etkili oldugu bes gün boyunca il genelinde toplam 75 olaya müdahalelerde bulundu. Yapilan ihbarlarla harekete geçen itfaiye ekiplerinin çalismalariyla vatandaslarin can güvenligi saglandi. Manisa Büyüksehir Belediyesi Kent Estetigi Dairesi Baskanligi ekipleri de 132 fakli noktada gece ve gündüz olmak üzere çalisti. Gelen ihbarlar üzerine harekete geçen ekipler, devrilen agaçlarin kaldirilmasini sagladi. Yikilan agaçlarin kaldirilmasinin yani sira tehlike arz eden agaçlarin budanmasi islemlerini de hizli bir sekilde gerçeklestirerek, yasanabilecek olumsuzluklarin da önüne geçmis oldu. Manisa Büyüksehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi Temizlik Isleri Sube Müdürlügü ekipleri de 153 cadde, sokak, yol ve bulvarda temizlik çalismalari yürüttü. Büyüksehir Belediyesinin sorumluluk alaninda bulunan caddelerin temizligini yapan ekipler, yasanabilecek izgara tikanmalarinin önüne geçilmesini saglayarak taskinlarin yasanmasini engelledi.

Hafta boyunca etkili olan firtina ve saganak yagista tüm ekipleriyle sahada olan MASKI Genel Müdürlügü ekipleri de Alo 185 ÇÖZMER’e gelen 889 talebe cevap verdi. ÇÖZMER’e gelen ihbarlar üzerine harekete geçen Kanalizasyon Dairesi ekipleri, kanal açma, parsel açma, kanalizasyon hatti temizligi ve yagmursuyu hatti temizlikleri islemlerini gerçeklestirdi. Manisa’nin 17 ilçesinden gelen ihbarlara yetisen MASKI ekipleri firtina ve yagis boyunca gece gündüz sahada vatandaslarin hizmetinde yer aldi. Öte yandan taskinlarin yasanmamasi için araliksiz olarak dere temizliklerine devam eden MASKI Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi baskanligi ekipleri de 17 ilçede bulunan derelerin temizliklerini gerçeklestirerek taskin riskini azaltti.

Büyüksehir belediyesi ve MASKI Genel Müdürlügü’nün ilgili dairelerine bagli ekipler toplam bin 249 farkli noktada vatandaslarin firtinadan ve yagistan olumsuz etkilenmemesi adina özveri ile çalisti.
Kaynak: İHA