Türkiye Sehit Yakinlari Ve Gaziler Dayanisma Vakfi'ndan Banka Hesaplarina Iliskin Açiklama

Türkiye Sehit Yakinlari ve Gaziler Dayanisma Vakfi yetkilileri, “Hakkimizda ortaya atilan mesnetsiz iddialara yönelik yasal haklarimizi kullanacak ve ilgili kisiler hakkinda suç duyurusunda bulunacagiz” dedi.

Türkiye Sehit Yakinlari ve Gaziler Dayanisma Vakfi, vakfin banka hesaplarina iliskin olarak gelen iddialara cevap veren yazili bir açiklamada bulundu. Türkiye Sehit Yakinlari ve Gaziler Dayanisma Vakfi’nin yaptigi açiklamada su ifadelere yer verildi:

“Çok Degerli Sehit Yakinlarimiz, Gazilerimiz ve Vakfimiza destegini hiçbir zaman esirgemeyen aziz milletimiz. Vakfimizin banka hesaplarinda 01 Ekim tarihi itibariyla; 15 Temmuz Dayanisma Kampanyasinda toplanan bagisin bulundugu Vakif Katilim Bankasinda; 108 milyon 351 bin 990 lira, Besiktas patlamasi sonrasi toplanan bagisin bulundugu Ziraat Katilim Bankasinda; 87 milyon 713 bin 177 lira, Sinan Akçil’in konser gelirlerinden yaptigi bagisin bulundugu Emlak Katilim Bankasi’nda 100 bin lira TL, Vakif Katilim Bankasi kira bagisi hesabinda; 264 bin 377 lira olmak üzere toplam 96 milyon 429 bin 545 lira bulunmaktadir. Belli çevreler tarafindan asilsiz ve art niyetli yapilan açiklamalarda iddia edildigi gibi hesaplarda 111 milyon lira degil, toplamda 196 milyon 429 bin 545 lira bulunmaktadir."

“Hakkimizda ortaya atilan mesnetsiz iddialara yönelik yasal haklarimizi kullanacagiz”

Haklarinda iddialarda bulunan sahislara yönelik yasal haklarinin kullanilacagini ifade eden Türkiye Sehit Yakinlari ve Gaziler Dayanisma Vakfi, “Vakfimiz hesaplarina aktarilan sartli bagislar, hak sahiplerimizin talepleri dogrultusunda aylik olarak ödenmekte iken; son dönemlerde hak sahiplerimiz tarafindan bizlere iletilen dilekçeler dogrultusunda Yönetim Kurulumuz tarafindan yeni bir karar alinarak; isteyene toplu ödeme, isteyene ise aylik ödeme seklinde hesaplarina aktarilmasina karar verilmistir. Türkiye Sehit Yakinlari ve Gazileri Dayanisma Vakfi olarak; hakkimizda ortaya atilan mesnetsiz iddialara yönelik yasal haklarimizi kullanacak ve ilgili kisiler hakkinda suç duyurusunda bulunacagiz” açiklamalarinda bulundu.
Kaynak: İHA