ZBEÜ'den Marka Vekilligi Sinavina Hazirlik Egitimi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sürekli Egitim Merkezi (ZBEÜSEM) tarafindan, 4-9 Aralik 2023 tarihlerinde, Marka Vekilligi Sinavina yönelik hazirlik egitimleri düzenlenecek.

ZBEÜ'den Marka Vekilligi Sinavina Hazirlik Egitimi
Zonguldak’ta ilk kez gerçeklestirilecek “Marka Vekilligi Sinavi Hazirlik Egitimi” çevrimiçi olacagindan Türkiye’nin her yerinden katilim saglanabilecek. Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi (IIBF) Ögretim Üyesi Doç. Dr. Senay Saraç tarafindan verilecek egitim, toplam 28 saat olup, 6 gün devam edecek. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafindan, iki yilda bir düzenlenen Marka Vekilligi Sinavinin 2024 yilinin ilk çeyreginde yapilmasi planlaniyor. Marka Vekili ünvanini tasiyanlar, marka, cografi isaret, geleneksel ürün adlari ve tasarim konularinda danismanlik yapma ve bu konularda Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde basvuru sahipleri adina islem yapma yetkisine sahip olan uzmanlar olarak yer aliyor.

Bu sinava, en az dört yillik lisans egitimi veren yüksekögretim kurumlarinin veya bunlara denkligi yetkili makamlarca kabul edilen yurt disindaki yüksekögretim kurumlarinin birinden (bölüm fark etmeksizin) mezun olanlar basvurabiliyor. 2024 yilinin ilk çeyreginde yapilmasi planlanan Marka Vekilligi Sinavina hazirlanmak isteyenler, https://sem.beun.edu.tr/duyurular/ adresini ziyaret ederek basvurularini gerçeklestirebilir ve egitimle ilgili detayli bilgi alabilecek.

Konuyla ilgili açiklama yapan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer, ülke ekonomilerinin gelismesinde yenilikçi yaklasimlarin ve markalasmanin büyük önem tasidigini belirterek bu alanda hizmet verecek uzmanlarin yetismesine katkida bulunmaktan memnuniyet duydugunu ifade etti.

Kaynak: İHA