Köpekten Kaçarken Kamyonun Altinda Can Veren Kizina Verdigi Sözü Tuttu, Açtigi Davayi Kazandi

Antalya’da köpeklerden kaçarken kamyonun altinda kalarak hayatini kaybeden 9 yasindaki Mahra Melin Pinar’in ailesine 3,9 milyon lira tazminat ödenmesine karar verildi. Dava dosyasini alip kizinin mezarini ziyaret eden baba Murat Pinar, "Ben onu burada mezara koyarken baska Mahra’lar olmayacak diye söz verdim. Bu davanin sonucundan umudum var çünkü kizim bir seylere vesile ve isik oluyor. Iyi ki varsin kizim” dedi.

Köpekten Kaçarken Kamyonun Altinda Can Veren Kizina Verdigi Sözü Tuttu, Açtigi Davayi Kazandi
Antalya’da 5 Mart 2022’de sahipsiz köpeklerin kovalamasi sonucu kamyonun altinda kalan ve tedavi gördügü Antalya Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde 23 gün sonra hayatini kaybeden 9 yasindaki Mahra Melin Pinar’in ölümüne iliskin aile tarafindan açilan davada sonuçlandi. Antalya 2. Idare Mahkemesinde görülen davada Antalya Büyüksehir Belediyesi, Serik Belediyesi ve Antalya Valiliginin çocugun ailesine 3 milyon 920 bin 662 lira maddi ve manevi tazminat ödemesine karar verildi.

Kararin karsi taraf tarafindan istinaf mahkemesine tasinacagi belirtildi.

Kizinin mezar tasinda fotografini öptü, yüzünü oksadi

Tazminat dava dosyasiyla birlikte kizinin mezarinin basina gelen baba Murat Pinar, uzun süre kizinin mezar tasinda yer alan fotografini öptü, eliyle sevdi. 1,5 yil önce baska Mahra’lar ölmemesi için Büyüksehir Belediyesi, Serik Belediyesi ve Antalya Valiligi hakkinda dava açtiklarini belirten Pinar, Eylül ayinda davanin sonuçlandigini aktararak, “Valilik, Büyüksehir Belediyesi ve Serik Belediyesi’ni Antalya Idari Mahkemesi, gerekli önlemleri almamaktan, köpeklerin alinip kisirlastiril geri birakildiktan sonra da sorumluluklarinin devam ettigine hükmetti. Buna istinaden bir tazminatta hükmetti. Bizim davayi açmamizdaki sebep yargiyi harekete geçirmek ve belediyelerin yaptiklari hatadan dönmelerini saglamak ve sonuca ulastirmak. Tabii henüz mahkemelerimiz bitmedi. Karsi taraf bunu istinafa götürdü. Istinaf mahkemesinin sonucunu bekleyecegiz” diye konustu.



Gözleri dolarak sözünü hatirlatti

Son olarak kazandiklari dava sonucunu kiziyla paylasan Murat Pinar, gözleri dolarak sunlari söyledi:

"Ben onu burada mezara koyarken baska Mahra’lar ölmeyecek diye söz verdim. O günden bu güne köpeklerin birebir saldirisi ve sebep oldugu kazalar nedeniyle 39’u çocuk, 59 tane vatandasimizi kaybettik. Bu davanin sonucundan umudum var çünkü kizim bir seylere vesile ve isik oluyor. Iyi ki varsin kizim.”

Murat Pinar, Serik Belediyesi Veteriner isleri Müdürlügüne karsi açtiklari ceza davasinin ilk durusmasinin da bugün görüldügünü söyledi.

Kaynak: İHA