Hamas, 10 Israilli Ve 2 Yabanci Uyruklu Esiri Serbest Birakti

Hamas, Gazze Seridi’ndeki insani aranin 5’inci gününde 10 Israilli esiri ve 2 yabanci uyruklu esiri daha serbest birakti.

Gazze Seridi’nde 24 Kasim’da baslayan insani aranin 5’inci günündeki esir takasi basladi.

Hamas, 10 Israilli ve 2 yabanci uyruklu esiri daha serbest birakti. Katar Disisleri Bakanligi Sözcüsü Majed el-Ansari, yaptigi açiklamada, “Insani ateskes anlasmasinin besinci gününde verilen taahhütlerin uygulanmasi kapsaminda Gazze’deki 10 Israilli esirin serbest birakilmasi karsiliginda 30 Filistinli sivil bugün serbest birakilacak" ifadelerini kullanarak, serbest birakilan Israillilerden 9’unun kadin ve 1’inin 18 yas altinda oldugunu aktardi. Serbest birakilan Israilli esirlerin Uluslararasi Kizilhaç Komitesi’ne teslim edildigini duyuran El-Ansari, Israilli esirlerden 1’inin Avusturya, 2’sinin Arjantin ve 1’inin Filipinler çifte vatandasi oldugunu aktardi.

Israil Savunma Kuvvetleri (IDF), 10’u Israilli, 2’si yabanci uyruklu olmak üzere 12 esirin Israil’e dogru yola çiktigini bildirerek, esirlerin Kizilhaç tarafindan Refah Sinir Kapisi üzerinden Misir’a nakledildigini ve kimliklerin dogrulanmasinin ardindan Kerem Salom Sinir Kapisi’ndan Israil’e geçis yapacaklarini açikladi.

Uluslararasi Kizilhaç Komitesi tarafindan yapilan açiklamada ise, “Ekiplerimiz Gazze’de tutulan 12 esirin serbest birakilmasi ve nakledilmesini basariyla gerçeklestirdi. Tarafsiz araci rolümüz sayesinde bu operasyonu gerçeklestirebildik” denildi.

Yabanci uyruklu esirler Taylandli

Israil Basbakanlik Ofisi tarafindan yapilan açiklamada, Hamas’in serbest biraktigi 2 yabanci uyruklu esirin Taylandli oldugu ifade edildi.

Israil 30 Filistinli mahkumu serbest birakacak

Esirlerin Israil topraklarina ulasmasinin ardindan Israil hapishanelerindeki 15’i kadin ve 15’i 18 yasin altinda erkek çocuk olan 30 Filistinli mahkumun Israil tarafindan serbest birakilmasi bekleniyor.

Bugüne kadar 4 esir takasi tamamlandi

Öte yandan Gazze Seridi’ndeki insani aranin basladigi 24 Kasim’dan bu yana 4 grup halinde Hamas tarafindan 50 Israilli ile en az 19 yabanci uyruklu, Israil tarafindan ise 150 Filistinli serbest birakildi.
Kaynak: İHA