Bakan Isikhan, TESK Istisare Toplantisina Katildi

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Isikhan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlari Konfederasyonu’nun (TESK) aylik istisare toplantisina katildi.

Bakan Isikhan, TESK Istisare Toplantisina Katildi
Toplantida konusan Bakan Isikhan, Ahiligin asirlardir, devlete yol gösteren ve ayni zamanda bu güçlü yapilari bünyesinde barindiran kutsal bir müessese oldugunu dile getirerek, “Ahilik kurumu, milli degerlerimizin, milletimizin dayanisma, birlik, beraberlik ve yardimlasma çabalarinin ete kemige bürünmüs halidir. Sunu çok iyi biliyoruz ki, esnaflik bizim kültürümüzde sadece bir meslek grubunun adi degildir. Esnaf ayni zamanda; toplumun aynasi, alin terinin, emegin, helal kazancin ve toplumsal sorumlulugun da bir tezahürüdür” dedi.

21 yil öncesine kadar esnaf ve sanatkarlarin zor günler yasadigini, sikintili dönemlerden geçtigini söyleyen Bakan Isikhan, hükümet olarak her daim kalici çözümler üretme ve saglikli isleyen bir sistem insa etme gayreti içerisinde olduklarini ifade etti.



“Ne esnaflarimizi ne de emeklilerimizi asla göz ardi edemeyiz”

Bakan Isikhan, ülke olarak yeni bir ekonomiye geçis sürecine taniklik ederken, son yillarda yasanan afetler, pandemi ve küresel mali krizler sebebiyle bu kabuk degistirme sürecinin sancilarinin yasandigina vurgu yapti. Bakan Isikhan su ifadeleri kullandi:

"Normal sartlar altinda bire on verim alabilecegimiz ekonomik ve sosyal politikalarimiz, tüm dünyanin içerisinde bulundugu olaganüstü sartlar sebebiyle sekteye ugrasa da asla yolundan sasmiyor ve ilkelerinden taviz vermiyor. ‘Insani yasat ki devlet yasasin’ siari ise bizim en önemli ilkelerimizin basinda geliyor. Sartlar ne olursa olsun, esnafiyla, isçisiyle, isvereniyle, emeklisiyle, çalisaniyla yediden yetmise, büyük ve güçlü Türkiye hedefimize yürürken bizlere yoldaslik yapan her bir vatandasimizin yüzünü güldürmek, refahini temin etmek bizim öncelikli gündemimiz olmustur. Bu anlamda ne müreffeh Türkiye’nin mimarlari esnaflarimizi, ne de ömrünün en verimli yillarini ülkemiz için çalisarak katma deger üreterek geçirmis emeklilerimizi asla göz ardi edemeyiz ve yok sayamayiz."

Son yillarda geçirilen degisim ve dönüsümün en büyük sahidinin esnaflar oldugunu söyleyen Bakan Isikhan, yasanan olumsuzluklara ragmen istikrarla gelisen ekonominin, çalisma hayatina, istihdama ve ticarete yansidigini ifade etti.

Bu gelismeler de en büyük payin tüm politikalara destek veren esnaflarin oldugunu söyleyen Isikhan, “Bu anlamda TESK, üye sayisi, kapsamli faaliyetleri bakimindan ülkemizin en önde gelen ve en aktif kuruluslarindan birisidir. TESK’in kiymetli yöneticileri ve üyelerine, tüm esnaf ve sanatkarlarimiza, ülkemizin kalkinmasina yaptiklari büyük katkilardan dolayi, sükranlarimi sunuyorum. Türkiye’nin yerli ve milli üretim politikalarindan rahatsiz olanlara en güzel cevabi; daha çok çalisarak, daha çok üreterek sizler verdiniz. Bizler ise sizlerle birlikte milletimizin refah seviyesini yükseltmek için önümüze çikan her engeli asarak yolumuza devam edecegiz. Kalkinma ve gelismislik, güç birligini gerektiriyor. Bu noktada sizlerden bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da desteklerinizi arttirarak devam ettirmenizi istirham ediyorum. Biz devlet olarak hep buradayiz, yaninizdayiz” açiklamasinda bulundu.

“Çalisan emeklilerimiz 5 bin lira tek seferlik ikramiye kapsam dahiline alindi”

Bakan Isikhan, geçen ay emeklilere tek seferlik bayram ikramiyesi ödemesi yapildigini ancak çalisan emeklilerin bundan faydalanamadigini hatirlatarak, “Sayin Cumhurbaskanimizin talimati ile bu tek seferlik ikramiyeden, esnaflik yapan emeklilerimiz dâhil, kapsam disinda tutulan tüm emeklilerimiz faydalanacak. Sayin Cumhurbaskanimizin Cuma günü müjdesini verdigi gibi, çiftçi, esnaf emeklilerimiz de dâhil olmak üzere tüm emeklilerimize tek seferlik ikramiye ödenmesini yapmis olacagiz” dedi.

Kaynak: İHA