Sinir Kapisinda Kaçak Altin Ve Gümüs Süs Esyasi Ele Geçirildi

Edirne Kapikule Sinir Kapisi’nin karsi tarafinda bulunan Bulgaristan’in Kapitan Andreevo Sinir Kapisi’nda 175 bin euro degerinde kaçak 3 kilo 490,7 gram altin ve 3 kilo 898 gram gümüs taki ele geçirildi.

Sinir Kapisinda Kaçak Altin Ve Gümüs Süs Esyasi Ele Geçirildi
Bulgaristan’in Kapitan Andreevo Sinir Kapisi’nda gümrük müfettisleri, Türkiye’den Romanya’ya giden bir otobüsü denetledi. Yolcu koltuklarinin ilk sirasinda, içinde sari metalden yapilmis yüzükler, bilezikler, kolyeler, zincirler, madalyonlar ve küpeler gibi gizli mücevherlerin bulundugu dokuz bölmeli bir çanta bulundu. Incelemede esyalarin 14 gram altindan yapildigi ve toplam degerinin 168 bin euro oldugu belirlendi. Yapilan incelemede altin takilarin yolculardan birinin Türk vatandasina ait oldugu belirlendi.

Diger olayda ise, Ukrayna vatandasinin kullandigi ve içerisindeki 8 yolcuyla Türkiye’den Bulgaristan üzerinden Ukrayna’ya giden minibüste yapilan kontrolde, bagaj bölümünde bir yolcu çantasindaki paketin içinde ve bir yolcunun ceketinde toplam 925 ayar, toplam agirligi 3 kilo 898 gram, degeri 7 bin euro olan gümüs takilar ele geçirildi.

Olayla ilgili gümrük müfettisi tarafindan islem baslatilirken, iki ayri olayla ilgili 2 kisiye para cezasi kesildi.
Kaynak: İHA