Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz Açiklamasi 'Gazze'de Geçici De Olsa Bir Ateskes Saglanmasi Tabii Ki Olumlu Bir Adim'

Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, Gazze’de saglanan ateskesin olumlu bir adim oldugunu ama yeterli olmadigini söyledi.

Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz Açiklamasi 'Gazze'de Geçici De Olsa Bir Ateskes Saglanmasi Tabii Ki Olumlu Bir Adim'
Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, çesitli programlara katilmak üzere Konya’ya geldi. Yilmaz, AK Parti Konya Il Baskanligini ziyaret ederek Il Baskani Hasan Angi, Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay ve partililerle bulustu. Teskilatlanmanin önemine vurgu yapan Cevdet Yilmaz, "Teskilat varsa belediyeler var. Teskilat varsa milletvekilligi var, hükümet var. Parti olmadan, teskilat olmadan hiçbirinin bir anlami yok. Olmasi da mümkün degil. Dolayisiyla, partimiz ne kadar güçlü olursa hükümetimiz de yerel yönetimlerimiz de o ölçüde güçlü olur" dedi.

Siyasi istikrarin olmadigi yerde ekonomik istikrarin olmayacaginin altini çizen Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz, "Son 20 yilda demokraside ve kalkinmada bu kadar mesafe aldiysak iste bu siyasi istikrarla, milletimizin bize verdigi güçle bunlari sagladik. Bunun yerelde en güzel örneklerden biri de Konya. Konya’mizda da çok iyi bir istikrar var, huzur ortami var. Birlik beraberlik var. Bu da bir bereket getiriyor. Yine istikrarin getirdigi bir birikim oluyor" seklinde konustu.



“Bizim belediyecilik anlayisimiz hizmet odakli bir anlayistir”

Daha fazla ili, ilçeyi, beldeyi AK belediyecilikle bulusturmanin gayreti içerisinde olacaklarini ifade eden Yilmaz, "Önümüzde bir yerel seçim var. Yerel seçimlerde de insallah AK belediyecilikle daha fazla ilimizi, ilçemizi, beldemizi bulusturmanin gayreti içinde olacagiz. Yerel yönetimleri ikiye ayiriyoruz. Bir kismi belediyeyi bir araç olarak gören veya kendi sahsi kariyerleri için bir basamak gibi görenler. Bir enstrüman, bir araç, bir yerlere atlama tahtasi olarak kullaniyor. Bunlar genelde belediyeyi bir sov araci olarak görüyorlar, bu anlayisla görüyorlar. Biz bu tarz belediyecilikten yana degiliz. Bizim destekledigimiz belediye Recep Tayyip Erdogan belediyeciligi. 90’li yillarda nasil Istanbul’a geldiginde o dag gibi biriken çöpleri, su meselesini çözdüyse, o dönem merkezi idarede de bambaska isler varken, imkanlar çok daha kisitliyken nasil bunu basardi ise gerçekten amaci hizmet olan, haklarini verimli kullanir, halkin ihtiyaçlarini görür" ifadelerini kullandi.

"Bugün Gazze’de geçici de olsa bir ateskes saglanmasi tabii ki olumlu bir adim"

Gazze’de ve dünyanin farkli yerlerinde adaletsizlikler yasandigini ifade eden Yilmaz, "Gözümüzün içine baka baka bütün hukuku, ahlaki, çigneyen, hiçbir sinir tanimadan çocuklari katleden, hastane bombalayan, ambulans bombalayan, sivil yerlesim alanlarini yok eden ve bunu da sadece ’ben güçlüyüm’ diye yapan ülkeler görüyoruz. Bunlara ses çikarmayanlari görüyoruz ayni zamanda, sessiz kalanlari görüyoruz. Bugün Gazze’de geçici de olsa bir ateskes saglanmasi tabii ki olumlu bir adim ama yeterli degil. Önemli olan kalici bir sekilde ateskesin saglanmasi, Türkiye’nin de savundugu gibi iki devletli bir çözümün hayata geçirilerek hem bu insani trajedilerin sona erdirilmesi hem de bölgemize ve dünyaya huzur getirilmesi. Bir taraftan ateskes için, diger taraftan kalici bir baris için, huzur için Türkiye olarak gayret ediyoruz. Her türlü imkanimizi da görünür veya görünmez imkanimizi da harekete geçirerek Filistinli kardeslerimize elimizden gelen tüm destegi veriyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA