Yazar Abdullah Yildiz Açiklamasi 'Selahaddin Eyyubi Kudüs'e Iman Meselesi Olarak Bakti'

Kütahya’da Türkiye Gençlik Vakfi (TÜGVA) Kütahya Il Temsilciligi tarafindan düzenlenen ’Özgür Kudüs Yolunda Minberin Sirri’ konulu konferansa konusmaci olarak yazar Abdullah Yildiz katildi.

Yazar Abdullah Yildiz Açiklamasi 'Selahaddin Eyyubi Kudüs'e Iman Meselesi Olarak Bakti'
Kütahya Il Milli Egitim Müdürlügü Konferans Salonundaki etkinlikte ilk konusmayi TÜGVA Kütahya Il Temsilcisi Saidi Furkan Cosgun yapti. Ardindan yazar Abdullah Yildiz yaptigi konusmada, Selahaddin Eyyubi’nin hayat mücadelesinden kesitler sunarak, namaz ve sabirla Allah’tan yardim dilenmesi gerektigini ifade etti.

Yildiz, Selahaddin Eyyubi’nin ’Dostlariyla ugrasanlar, düsmanlarini yenemezler’ sözünü hatirlatti. Yildiz, "Salahattin’in Eyyubinin namaza çok önem verdigini belirten Yildiz, "Selahaddin Islam Birligini saglarken, sürekli bir cümle söylüyor. ’Dostlariyla ugrasanlar, düsmanlarini yenemezler.’ Bugün Islam cografyasinin tamami dostlariyla ugrasiyor, birbiriyle ugrasiyor. Ortak düsman olan modern Haçlilari yenebilir mi? Islam dünyasi yenemez. Ne zaman bunu birakirsa o zaman yener. Selahaddin Eyyubi böyle tedbir aliyor. Cuma namazinda camileri dolduranlar, sabah namazinda da doldurursa iste o zaman Kudüs’e yürüyecegiz. Iste Selahaddin Eyyubi bu millete namazi anlatmayi, namazi sevdirmeyi, camide cemaatle namaz kilmanin güzelligini anlatmayi istemistir. Selahaddin Eyyubi hafizdi. Su ayeti çok iyi biliyordu. ’Sabir ve namazla Allah’tan yardim isteyin" diye konustu.



Kudüs’teki minberin sirri

Mescid-i Aksâ’daki ’Minberin sirri’ndan bahseden Yildiz, "Selahaddin’in dünyaya geldigi yillarda Müslümanlar, Kudüs’ün Haçli isgali altinda olmasinin derin travmasini yasiyorlardi ve Kudüs’ü kurtarmak, duyarlik sahibi her Müslüman devlet adaminin ideali idi. Bu devlet adamlarinin basinda da Nureddin Mahmut Zengi geliyordu. Söz konusu efsanevi minberi Nureddin Mahmut’un yaptirdigi, Selahaddin’in de genç yasinda bu minberi Halep’te gördügü ve onu yapan ihtiyar marangozun sözlerinden çok etkilenerek kendisini Kudüs davasina adadigi söylenir. Nihayet, Kudüs’ü kurtarip o minberi Mescid-i Aksa’daki yerine koymak da Selahaddin’e nasip olur. Kudüs’ü 1948’de isgal eden Siyonistlerin 1969’da Aksâ’daki o minberi yakmalari üzerine ’Filistin Intifadasi’nin baslamis olmasi ve Islâm Konferansi Teskilati’nin kurulmasi da ’minber’deki o dinamik ’sirra’ isaret eder" ifadelerini kullandi.

TÜGVA Kütahya Il Temsilcisi Saidi Furkan Cosgun, konferans sonrasi Yildiz’a hediye takdim etti.
Kaynak: İHA