Yolcu Kavgasinda Meslektasini Öldüren Taksici Açiklamasi 'Biçagi Salladim Ama Degdigini Görmedim'

Kayseri’de yolcu alma nedeni ile tartistigi meslektasini biçaklayarak öldüren taksicinin yargilanmasina baslandi. Sanik, ifadesinde kavga esnasinda biçagi salladigini ama degdigini görmedigini söyledi.

Yolcu Kavgasinda Meslektasini Öldüren Taksici Açiklamasi 'Biçagi Salladim Ama Degdigini Görmedim'
Kayseri 1. Agir Ceza Mahkemesinde görülen durusmaya tutuklu sanik R.D., tutuksuz saniklardan M.D., müsteki yakinlari ve taraf avukatlari katildi.

Sanik R.D. ifadesinde, maktul A.D.’yi öldürmek istemedigini ve bu olaylardan dolayi pisman oldugunu söyledi.

Yolcu alma yüzünden maktul A.D. ile tartismaya basladiklarini söyleyen R.D., “Olayi tatliya baglamak için babamla A.D.’nin taksi duragina gittik. Selam verdik ama selamimizi almadi. ‘Yaptigin esnafliga yakisiyor’ deyince ’Ben yolcumu çaldirmam’ dedi.

Arkasini dönüp taksi duragindan kürek aldi, benim kafama vurdu. Dengemi kaybettim. Ben de korkuyla arabamin camindan uzanip biçak aldim. Yaklasmasin diye gösterdim ama basima vurmaya devam etti. Ben biçagi savurdum ama degdigini görmedim” dedi.

Sanik R.D.’nin babasi M.D. ise, "Oglum Talas’tan yolcu aldigini ve daha sonra önünü kesen kisinin buranin kendi mintikasi oldugunu ve yolcu alamayacagini söyledigini anlatti. Kardesimle gidip konusmalarini istedim ama kardesim müsait olmadigi için ben oglumla gittim. Bize küfür etti, bana kafa atti. Seker hastasi oldugum için dondum kaldim. Oglumun da kafasina vurdu. Oglumla bogusuyorlardi, daha sonra ben kendime gelince oradan ayrildik" ifadelerini kullandi.

Mahkeme heyeti, yeni taniklarin dinlenmesi ve eksiklerin giderilmesi için durusmayi erteledi.

Melikgazi ilçesi Kösk Mahallesi Talas Bulvari’ndaki bir taksi duraginda meydana gelen olayda taksiciler Ali Demirel (37) ile R.D. (23) arasinda iddiaya göre yolcu meselesi yüzünden çikan kavgada R.D., biçakla Demirel’i yaralamisti. Ali Demirel vücuduna isabet eden biçak darbeleri ile agir yaralanirken, ihbar üzerine bölgeye polis ve saglik ekipleri sevk edilmisti. Ambulansla Erciyes Üniversitesi Tip Fakültesi’ne kaldirilan taksici hayatini kaybederken, olay yerinden kaçan R.D. yakalanarak gözaltina alinmisti.
Kaynak: İHA