Kutu Içerisinde Sakladiklari Silahla Infaz Gerçeklestiren Sahislar Yakalandi

Hatay’in Defne ilçesinde kutu içerisinde sakladiklari silahla 1 kisiyi öldüren, 1 kisiyi de yaralamaktan gözaltina alinan 7 kisiden 3’ü tutuklandi. Yakalanacagi esnada kendini vuran sahsin ise hastanede tedavisi devam ediyor.

Kutu Içerisinde Sakladiklari Silahla Infaz Gerçeklestiren Sahislar Yakalandi
Defne ilçesi Harbiye Mahallesi’nde 4 Ekim tarihinde silahli saldiriya ugrayan D.O. ve E.U. isimli sahislar yaralandi. Yaralilardan D.O. kaldirildigi hastanede hayatini kaybetti. Polis ekiplerinin yaptigi çalismalar neticesinde saldiriyi motosikletle olay yerine gelen kaskli 2 sahsin, elektrikli isitici kutusu içerisinde sakladiklari pompali tüfekle 5 el ates ederek gerçeklestirdikleri tespit edildi. Yapilan arastirma ve incelenen güvenlik kameralari neticesinde olayin süphelilerinin M.D., A.G., Y.A., F.A., H.G., S.M., B.A., B.G. ve H.M oldugu tespit edildi. Tespit edilen sahislarin ikamet ettikleri 11 adrese 16 Kasim tarihinde operasyon düzenlendi.

Operasyonda olayi gerçeklestiren 8 süpheliden 7’si yakalanirken, süphelilerden H.G. ise adresine girilecegi esnada yakalanacagini anlayarak intihara tesebbüs etti. Süphelilerin ikametlerinde yapilan aramalarda 4 pompali diye tabir edilen av tüfegi, 1 antika tabanca, 1 otomatik tabanca, çesitli boyut ve kalibrede çok sayida fisek ve kartus ele geçirildi. Olayla ilgili olarak A.G, S.M ve Y.A çikarildiklari mahkemece tutuklanirken, F.A., H.M., B.A. ve B.G. ise serbest birakildi. Intihara kalkisan süpheli sahsin ise hayati tehlike kaydi ile kaldirildigi hastanede tedavisinin devam ettigi ögrenildi.
Kaynak: İHA