Fransa, Gazzelilere Tibbi Yardim Için Ikinci Savas Gemisini Dogu Akdeniz'e Gönderecek

Fransa Cumhurbaskanligi tarafindan yapilan açiklamada, Gazze Seridi’ndeki Filistinlilere tibbi yardim saglamak amaciyla helikopter gemisi Dixmude’nun Dogu Akdeniz’e gönderilecegi duyuruldu.

Fransa, Gazzelilere Tibbi Yardim Için Ikinci Savas Gemisini Dogu Akdeniz'e Gönderecek
Israil ve Filistin arasindaki çatismalar devam ederken, Fransa, Dogu Akdeniz’e bir savas gemisi daha gönderecek. Fransa Cumhurbaskanligi tarafindan yapilan açiklamada, Gazze Seridi’ndeki Filistinlilere tibbi yardim saglamak amaciyla helikopter gemisi Dixmude’nun Dogu Akdeniz’e gönderilecegi duyuruldu. Geminin hafta basinda yola çikacagi ve önümüzdeki günlerde Misir’a varacagi belirtilen açiklamada, hafta basinda ise 10 tondan fazla tibbi malzeme tasiyan bir uçagin Misir’a gönderilecegi ifade edildi.

Fransa’nin 23 ve 30 Kasim tarihlerinde Avrupa Birligi’nin Gazze Seridi’ne tibbi yardim saglamak üzere düzenleyecegi uçuslara katkida bulunacagi aktarilan açiklamada, Fransa’nin Gazze Seridi’nden acil bakima ihtiyaç duyan yarali ve hasta çocuklari tahliye etmek üzere sivil ve askeri uçaklari da bölgeye gönderecegi belirtildi.

Fransa, geçtigimiz günlerde Dogu Akdeniz’e bir helikopter gemisi daha konuslandirmisti

Fransa, geçtigimiz haftalarda Gazzelilere tibbi yardim saglamak için yaklasik 60 yatagi ve iki operasyon blogu bulunan Tonnerre adli helikopter gemisini Dogu Akdeniz’e konuslandirmisti. Bu ayin baslarinda Fransiz uçaklari, Misir üzerinden Gazze Seridi’ne 54 ton insan yardim ulastirdi.
Kaynak: İHA