Siddetli Rüzgarin Etkisiyle Yan Yatan Tir Kurtarildi

Edirne’de dün gece kuvvetli rüzgarin etkisiyle yan yatan tir, vinç yardimiyla kurtarildi. Gece saatlerinden itibaren bölgede etkili olan saganak yagis ve kuvvetli rüzgar sonrasi Ipsala ilçesinde çikan hortum, korku dolu anlarin yasanmasina sebep oldu.

Siddetli Rüzgarin Etkisiyle Yan Yatan Tir Kurtarildi
Ipsala Gümrük Kapisi yolunda dün gece park halindeki dev tir hortumun gücüne dayanamayarak devrildi. Yan yatan tir, vinç yardimiyla kurtarilirken, Ipsala ilçesinde çikan hortum ise, korku dolu anlarin yasanmasina sebep oldu.

Ipsala Kaymakami Ömer Sevgili yaptigi açiklamada, “Ipsala Gümrük yolunun yan park alaninda park halindeki tirin rüzgarin etkisiyle yan yattigi ve o esnada soförün yatak yerinde dinlendigi tespit edilmistir. Tir vinç yardimiyla düzeltilmistir. Tirin yan yatmasinin temel nedeni dorsesinin bos olmasi ve açik bir alanda dogrudan rüzgara maruz kalmasindan kaynaklandigi degerlendirilmektedir. Ayrica Ipsala ilçemiz genelinde yaptigimiz taramada telafisi mümkün olan maddi hasarli olaylar tespit edilmistir. Önemli olan kimsenin tirnagina bile zarar gelmemesidir" dedi.

Ipsala Kaymakamligi, AFAD ve Itfaiye ekipleri 24 saattir hummali sekilde çalismaya devam ettiklerini ve hasar tespit çalismalarina baslanacagini belirtildi.
Kaynak: İHA