Bakan Simsek, Emniyet Personeline Bisiklet Dagitim Törenine Katildi

Hazine ve Maliye Bakani Mehmet Simsek, Gaziantep’te emniyet personeline bisiklet dagitim törenine katildi.

Bakan Simsek, Emniyet Personeline Bisiklet Dagitim Törenine Katildi
Bir dizi program için Gaziantep’te bulunan Hazine ve Maliye Bakani Mehmet Simsek, Büyüksehir Belediyesi’nin emniyet personeline bisiklet dagitim törenine katildi.

Bakan Simsek, yaptigi konusmada, "Bizim en büyük önceliklerimizden bir tanesi yesil dönüsüm. Neden yesil dönüsüm önemli? Bir kere her seyden önce 2053’te biz bir hedef koyduk. Net Zero diyorlar uluslararasi arenada, yani sifir emisyon. Bu çok önemli çünkü küresel isinma bir realite. Ve bu çok ciddi tahribat yapma potansiyeline sahip. Eger küresel isinma bu hizla devam ederse dolayisiyla bu tür inisiyatifler çok degerli. Bir taraftan biz yenilenebilir enerjiye yatirim yapiyoruz. Su anda bizim toplam kurulu elektrik anlaminda söylüyorum gücümüzün yüzde 55’i yenilenebilir. Biz bunu önümüzdeki 10-12 yilda yüzde 70’in üzerine çikartmak istiyoruz. Bu çok anlamli, çünkü hakikaten yasanabilir sehirler için ve yasanabilir bir dünya için hepimizin çaba göstermesi gerekiyor. Hükümet olarak biz bu hedefler noktasinda çok kararliyiz. O nedenle Büyüksehir Belediye Baskanimizin bu anlamli töreni çok degerli bizim nezdimizde. Ben emegi geçen herkesi tebrik ediyorum. Bugün dedigim gibi Gaziantep modelinin, Gaziantep dinamizminin en güzel örneklerini birinci elden tekrar yasamis olduk" dedi.



"Sehrimizde 120 bin bisiklet vermeye karar verdik"

Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin de kentte 120 bin bisiklet dagittiklarini açiklayarak, "Sehir dirençli olmak zorunda. Sehir emniyetli olmak zorunda. Bunun için de emniyet teskilatimiz çok fedakarlik yapiyor. Bunu yapmamiz için emniyet teskilatlarimizin huzurlu mutlu olmasi gerekiyor. Allah sizden razi olsun. Ben bütün emniyet teskilatimiza çok tesekkür ediyorum. Sehrimizde bisiklet yollari yaptik. Avrupa’ya gittiginizden zaman bütün almanya’da bisiklet yollarinda her yas grubu bisiklet kullaniyor. Bunun üzerine dedim ki ya ögretmen kullanmazsa ögrenci kullanmiyor. Emniyet teskilati kullanmazsa sehir kullanmiyor. 120 bin bisiklet vermeye karar verdik. Ve konuda aldigimiz bisiklet dagitma kararimizi uyguluyoruz" diye konustu.

Törene katilan Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu ise Gaziantep Büyüksehir Belediyesi’nin ’Gaziantep Modeli’ çok önemli hizmetlere ve yatirimlara imza attigini söyledi.

Gaziantep Valisi Kemal Çeber ile AK Parti Grup Baskanvekili Abdulhamit Gül de kentte ’Gaziantep Modeli’ ile ileriye dönük çok önemli yatirimlar yapildigini vurgulayarak, yapilan yatimlara desteklerini esirgemeyen bakanlara tesekkür etti.

Konusmalarin ardindan kentteki emniyet personellerine bisiklet dagitimi yapildi.
Kaynak: İHA