TÜDKIYEB Genel Baskani Nihat Çelik, Van'da Muhtarlarla Bulustu

TÜDKIYEB Genel Baskani Nihat Çelik, AK Parti Genel Sekreter Yardimcisi Harun Çelik ile birlikte Van’in Ercis ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi.

TÜDKIYEB Genel Baskani Nihat Çelik, Van'da Muhtarlarla Bulustu
Türkiye Koyun Keçi Yetistiricileri Merkez Birligi (TÜDKIYEB) Genel Baskani Nihat Çelik, AK Parti Genel Sekreter Yardimcisi Harun Çelik ile birlikte Ercis’te muhtarlarla bir araya gelerek çesitli istisarelerde bulundu. Genel Baskan Çelik yaptigi açiklamada, 31 Mart 2024 tarihinde yapilacak olan yerel yönetimler seçimlerinde muhtarlik seçimlerinin de yapilacagini belirterek, “Memleketim Ercis’te demokrasinin temel tasi olan kiymetli gönül dostu muhtar arkadaslarimla bir araya geldim. 102 mahallemizi layikiyla temsil ederek yerel seçim öncesi görev süresini dolduracak olan kiymetli muhtarlarima emekleri ve hizmetleri için minnettarim. Yeniden aday olarak yoluna devam edecek hizmet sevdalilarina üstün basari dileklerimle, saglikli huzurlu bir seçim dönemi olmasini temenni ediyorum. Önümüzdeki yil 31 Martta yapilacak yerel yönetim seçimleri kapsaminda Van Ercis özelinde ülkemizin her yerinde tüm muhtar adaylarimiza simdiden basarilar diliyorum. Seçimlerin demokrasi sölenine sahne olmasini temenni ediyorum” dedi.



"Muhtarlarimiz demokrasimizin temel aktörlerinden birisidir"

Muhtarlarin çok önemli görevler ifa ettiklerine dikkat çeken Çelik, "187 yildir bu topraklarda varligini sürdüren muhtarlik müessesesi, Osmanlidan Cumhuriyetimize tasinan ender kurumlardan biridir. Muhtarlarimiz bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlariyla iliskilerinde araci rol oynarken, diger yandan da çagdas kamu yönetimi anlayisinin en temel ihtiyaçlarindan biri olan katilimciligin saglanmasinda önemli bir görevi yerine getirmekte, devlet ile vatandas arasinda bir köprü vazifesi görmektedir. Toplumsal barisin saglanmasinda da çok önemli islevleri olan muhtarlarimiz demokrasimizin temel aktörlerinden birisidir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dedigi gibi Muhtar, demokrasinin temel tasidir. Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan da muhtarlari sirtinizi güvenle dayanacaginiz birer dag olarak niteleyerek yurdumuzun en ücra köselerinde devletimizin müsfik eli, tatli dili olduklarini söylemistir. Dolayisiyla muhtarlarimiz her zaman basimizin tacidir” ifadelerini kullandi.

"Muhtarlarimiz tarim ve hayvanciligin daha fazla gelistirilmesinde kilit rol oynuyor"

Muhtarlarin tarimsal üretime olan katkilarinin görmezden gelinemeyecegine vurgu yapan Çelik, "Muhtarlarimizin tarim ve hayvanciligimizin daha fazla gelistirilmesinde kilit önemde rol oynadiklari unutulmamalidir. Ülkemizin tarim ve hayvancilik potansiyeli istenilen ölçüde degerlendirildiginde 85 milyon insanimizi rahatlikla besleyecek konumda oldugumuz bir gerçektir. Ancak halen yeterince kullanilamayan hazine arazilerimiz, tarlalarimiz, otlaklarimiz, çayir meralarimiz bulunmaktadir. Dolayisiyla özellikle kirsal kesimde görev yapan muhtarlarimizin zaten birçogu çiftçi, üretici ve yetistirici oldugundan tarimsal faaliyetler içerisinde çok daha fazla etkin rol almalari, seferberlik halinde tarimsal üretime katkida bulunmalari gerekmektedir. Büyük sehirlerde de gelistirilmeye çalisilan kent tarimi bünyesinde muhtarlarimiza önemli görev ve sorumluluklar düstügünü ifade etmek isterim. Tarimsal üretimin artirilmasi, tarimda yetistiricimizin yasadigi sorunlarin çözümü ile ilgili konularin yetkili mercilere iletilmesi noktasinda muhtarlarimizin degerli katkilarini sahada gözlemliyoruz ancak ülkemiz genelinde tüm muhtarlarimizin seferberlik halinde katki sunmalarini bekliyoruz” dedi.

Çelik, muhtarlarin kirsali ayakta tutan önemli bir güç oldugunu belirterek, “Kirsalin kalkindirilmasi, ülke ekonomisine tarim ve hayvancilikla çok daha büyük katki saglanmasi konusunda yapilacak her türlü proje, verilecek her türlü destek uygulamasinin basarisinda da ana unsur muhtarlarimiz olmalidir. Kamu kuruluslarimizin ve sivil toplum örgütlerimizin devletin kirsaldaki temsilcisi olan muhtarlarimizla isbirligi içinde hareket etmeleri halinde sorunlarin çok daha hizli, kolay bir sekilde çözülecegine inaniyorum” dedi.

Kaynak: İHA