Cumhurbaskani Erdogan, Almanya Cumhurbaskani Steinmeier'le Görüstü

Almanya’ya resmi ziyarette bulunan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Almanya Cumhurbaskani Frank-Walter Steinmeier ile görüstü.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Almanya’nin baskenti Berlin’deki temaslarina basladi.

Erdogan, Berlin Brandenburg Havalimani’ndan Almanya Cumhurbaskani Frank-Walter Steinmeier ile görüsmek üzere Bellevue Sarayi’na geçti. Cumhurbaskani Erdogan, Cumhurbaskani Frank-Walter Steinmeier tarafindan karsilandi. Saraydaki ziyaretçi defterini imzalayan Erdogan, mevkidasi Steinmeier ile gerçeklestirecegi bas basa görüsmeye geçti.

Erdogan ve Steinmeier görüsmesinde, Israil’in Gazze’ye yönelik saldirilari, Türkiye ile Almanya ikili iliskileri ve küresel konular ele alindi. Cumhurbaskani Erdogan görüsmede, Israil’in Filistin topraklarindaki saldirilarinin artik sonlandirilmasi gerektigini ve insan haklari ihlallerine karsi tüm dünyadan gelecek tepkinin önemli oldugunu ifade etti.

Cumhurbaskani Erdogan, bölgede derhal ateskesin saglanmasi ve insani yardimlarin ulastirilmasi gerektigini, akan kanin durdurulmadigi her gün insanligin kaybettigini belirtti.

Iki lider, iki devletli yapinin kalici barisin tek çözümü oldugu konusunda ayni fikirde olduklarini ifade ederek, bölgede ateskesin saglanmasi ve insani yardimlarin bir an önce bölgeye ulastirilmasi için birlikte çalisma konusunda mutabik kaldi.

Cumhurbaskani Erdogan, mevkidasiyla bas basa görüsmesinin ardindan heyetler arasi görüsme gerçeklestirdi. Görüsmede, Disisleri Bakani Hakan Fidan, Ticaret Bakani Ömer Bolat, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Zafer Sirakaya, MHP Genel Baskan Yardimcisi Edip Semih Yalçin, Milletvekilleri Oguz Üçüncü ile Meryem Göka, Berlin Büyükelçisi Ahmet Basar Sen, Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun ve Cumhurbaskani Dis Politika ve Güvenlik Basdanismani Büyükelçi Akif Çagatay Kiliç hazir bulundu.
Kaynak: İHA