Besiktas Baskan Adayi Hasan Arat, Projelerini Tanitti

Besiktas’in baskan adayi Hasan Arat, seçilmesi durumunda hayata geçirecegi projelerini ‘Bu yol Besiktaslilarin Yolu’ isimli lansmanla açikladi.

Besiktas’ta 3 Aralik’ta yapilacak olan Seçimli Olaganüstü Genel Kurul öncesi adayligini açiklayan Hasan Arat, projelerini ‘Bu yol Besiktaslilarin Yolu’ adli lansman ile duyurdu. Ilk olarak medya ve iletisim alaninda yapacaklari yeniliklerden bahseden Arat, “Besiktas’in medya ve iletisim noktasinda eksiklikleri oldugunu söyleyen Arat, "Besiktas’in kurumsal medyasi yok. Kendi taraftariyla iletisim kurmuyor. Kulübe degil, yöneticiye bagli medya ile iletisim kuruyor. Besiktas’in kurumsal medyasini kulübün iletisim medyasina alacagiz. Dijital medyada rakiplerimizi geçecegiz. Herkes BJK TV’yi, medyayi merak ediyor. Dijitalde 7x24 açik olacak bir TV kuracagiz. Besiktas medya orijinal yapimlarini dünyaya satarak gelir elde edecegiz. Besiktas’in haklarini gasp edenlerden hesap soran bir yönetim olacagiz” diye konustu.



Besiktas dijital aplikasyon

Olusturacaklari Besiktas dijital aplikasyonu ile siyah-beyazli taraftarlarin birçok islemini dijital ortamda yapacagini aktaran Arat, “Besiktas, dijitallesme yarisinda geride kaldi. Halkin takimi Besiktas, her isini dijitalde çözen kendi taraftarina da dijital çözümler sunmuyor. Yillik aidatlari bile tahsil etmekte zorlaniyor. Aplikasyon projesi ile gelir getirici yeni bir ekosistem olusturacagiz. Besiktaslilara özel dijital cüzdan ve son derece gelismis sadakat programini hayata geçirecegiz. Yeni dogan bebege Besiktas karti verilecek. Burada biriken hesabiyla büyüyünce kulübümüze ücretsiz üye olabilecek. Basta Kartal Yuvalari olmak üzere anlasmali yerlerle indirim ve Besiktas puan kazandiracak. Kombine bilet üyelik aidati, elektrik, su, dogalgaz gibi kurum ödemelerinin yani sira Istanbul Kart’a puan aktarabilecek. Besiktas aplikasyonu Besiktaslilara finansal olanak sunacak. Besiktas yatirimci fonu kuracagiz, girisim sermayesi kuracagiz. Besiktas bireysel emeklilik fonunu kuracagiz. Loca ve kombine satin almak için özel sartlarla kombine kullanabilecek. Aidat ödemeleri dijital yapabilecek. Dünyanin önde gelen dijital bankalari ve yönetim sirketiyle prensip anlasmasina vardik. Aplikasyonu yükleyen Besiktaslilar, maç günü etkinliklerde öncelik ve indirime sahip olacak. Dijital ortamda TL ile BJK NFT özel koleksiyonlarini satabilecekler. Kazanilan puanlar BJK Token’a dönüstürülecek. Besiktas aplikasyonu ile stat ve salonlarda bos koltuklara son dakika satisi yapilabilecek. Kadinlar ve çocuklar için ayri firsatlar olusturacagiz. Üniversiteli gençler için ögrenci kredisi dahil finansal kolayliklar saglayacagiz. Bu proje Besiktas’a yilda 25 milyon Dolar para getirecek. Bizim yönetimimizde Türkiye’nin en iyi finansman yöneticileri var. Bu proje onlarla hazirlandi. Bu yöneticiler ve desteklerle Besiktas borcunu 4 buçuk yilda kapatacagiz” seklinde konustu.



“Besiktas Junior Club ile minikler 18 yasinda kongre üyesi olmaya hak kazanacak”

Hasan Arat, olusturacaklari Besiktas Junior Club sayesinde yeni dogan bebeklerin 18 yasina geldiginde kongre üyesi olabilecegini aktararak, “Besiktasli yeni dogan bebeklerimizin kongre üyeligine kadar uzanan yolda Besiktas Junior Club olacak. Junior Club dijital aplikasyon sayesinde minikler 18 yasina geldiginde kongre üyesi olmaya hak kazanacak. Gelecegin 100 bin kongre üyesini olusturacagiz. 2000’den beri Besiktas’a tapu kazandirmadilar. Besiktas çok büyük kulüp biz geldikten sonra feda gibi dönemleri sonlandiracagiz. Biz bize yeteriz. Besiktas’imizin gelecegi için gayrimenkul yatirimlari yapacagiz. Herkes gücü oraninda bu fona katilabilecek. Besiktas girisimci sermayesi ile sirketlere önden yatirim yapip, ortak olabilecek. Bu sirketleri büyütecegiz. Bireysel emeklilik ile taraftarlarin emekliligi emin ellerde olacak. Hem de kulübe destek olacak” ifadelerine yer verdi.

“3 Aralik’ta seçilirsek 100. yil formalarini 27 günde size sunacagiz”

Besiktas magazalarinda yapacaklari degisiklerden söz eden Hasan Arat, “Kurumsal kimlik çalismasini revize edecegiz. Sadece kulüp ürünlerini perakende satistan çikarip e-ticaret gibi daha kuvvetli satislar yapacagiz. Tüm yurt geneline ulasacagiz. Fiziksel dinamik satis kanalina dönüsecegiz. Dünya çapinda isi bilen birine emanet edecegiz. Forma harici retro ve klasik koleksiyon gelistirecegiz. Özel koleksiyonlar hazirlayacagiz. Derneklerle 81 ile ulasacagiz. Dernekleri ihmal etmeyecegiz. Onlarla Karta Yuvasi franchising anlasmasi yapacagiz. Besiktas tirlari tüm Türkiye’yi dolasacak. Anadolu’nun birçok yerinde yokuz. Yuvalarin cirosu diger kulüplerin 3’te 1’i. Sayica büyügüz ama ciromuz düsük. 100. yil formalarini 3 Aralik’ta seçilirsek 27 günde sizlere sunacagiz” degerlendirmesini yapti.

“Bu kulübü menajerlere teslim etmeyecegiz”

Futbolda menajer yönetiminin sona erecegini aktaran Arat, “Süleyman Seba kulübü borçsuz ve kasada nakitle birakti. Kulübün itibari gelenekleri gitti. Menajerlerle yönetilen sistem geldi. 3 tane büyük kulüp toplandiginda Süleyman abi liderliginde toplanirdi. Bakan bey gelemedigi zaman benim vekaletim Süleyman Seba’da derdi. Kararlar Besiktas’ta alinirdi. Parasi yoktu ama çok büyük itibari vardi. Ridvan, Serdar ve Emirhan yaklasik 10 milyon Euro’ya yurt disina gitti. Serdar’in piyasa fiyati Braga’da 40 milyon oldu. Biz bu kulübü menajerlere teslim etmeyecegiz” ifadelerine yer verdi.

“Futbolu Avrupa seviyesinde yeniden tasarlayacagiz”

Futbolda büyük Avrupa kulüpleri ile iliskiler kuracaklarinin altini çizen Hasan Arat, “Necip Uysal kimdir. Bizim evladimizdir. 2004 yilinda 12 yasinda özkaynak sporcusu olmus. Benim finansmandan yönetim kurulu üyem ‘Necip’in yerine kaç oyuncu almisiz bir çalisir misiniz’ dedi.

2009’dan bu yana Necip’in oynadigi stoper ve libero pozisyonlarina 44 oyuncu alinmis. Necip bir tek kalecilik yapmamis. Onun yerini kimse dolduramamis. Harcamislar, harcamislar, harcamislar. Futbol takimimizla ilgili her gittigim yerde takimi soruyorlar. Futbol endüstrisinin en önemli kulüpleriyle iliskiler kuracagiz. 14 yasindaki futbolcumuzu alip gidemeyecekler artik. Onu küçük yasta bu kulübe baglayacagiz. Besiktas borca sokarak degil 120 yillik itibariyla transfer yapacagiz. Futbol takimina atletik performans merkezi kuracagiz. Kurumsal scout sistemi olacak. Avrupa seviyesinde yeniden tasarlayacagiz. Derneklere futbol okulu kurup turnuva düzenleyip yildiz seçecegiz. Efsaneleri güzel sekilde ugurlayacagiz. Atiba buradaymis 3 Aralik’ta gelirsek onu çok güzel sekilde ugurlayacagiz” diye konustu.



“Kale arkasi tribününün kapasitesini yüzde 80 arttiracagiz”

Besiktas Stadi’nda akustik problemini çözeceklerini dile getiren Hasan Arat, kale arkasi tribününün kapasitesini yüzde 80 oraninda arttiracaklarini belirterek, “Stadyumumuzda çati degisikligi olacak. En önemli sorun akustik sorunu. Bizi bütün dünya duyuyor. Akustik ile ilgili çözüm bulacagiz. Etraftaki panellerin bosluklarini tamamlayacagiz. Taraftarimizin Statta oturma düzeni ile ilgili taleplerini hayata geçirecegiz. Kale arkasi tribününün kapasitesini UEFA normlarinda yüzde 80 arttiracagiz. Besiktas taraftarinin tezahürati olmadan maç kazanilamaz. Mekanin sahibi her zaman orada olacak” ifadelerine yer verdi.

Amatör branslar

Hasan Arat, basketbol, voleybol, hentbol ve diger tüm amatör branslar hakkindaki hedeflerini de aktararak, su ifadelere yer verdi:

“Basketbol geçen sene küme düsüyordu. Sesimizi çikartmadik. Küme düserseniz çikmak zordur. Bu sene Nedim Yücel geldi. Bizim evladimiz. Çok sükür takim daha iyi. Daha da iyi olacak. Ana hedefimiz Euroleague olacak. Kadin voleybol takimimiz. Türkiye’de kadin voleybol takimi bir numara. Kadin voleybolcularimizla gurur duyuyoruz. Dünyada bir numara onlar. Besiktas, bu isi çok ciddi ele alacak. Bazi maçlar 10 bin kisi oynaniyor. Altyapidan baslayarak voleybolda çok önemli hamleler yapacagiz. Erkek voleybolu geri getirecegiz. Hentbol bizim tarihimiz. Hentbolu ne hale getirdiler. Hentbol laik oldugu yere geri dönecek. Besiktas’in olimpiyatlarda sporcusu yok. Bu bizim ana hedeflerimizden biri olacak. Paris’e yetismemiz çok zor ama Los Angeles 2028’e kadin sporcularimizdan bir program yapacagiz. Güres, tekvando ve boks gibi sporcularin katilma sansi var. 23 yasinda Nesrin Bas, dünya sampiyonu oldu. Besiktas su sporlarina baslayacak. Yüzme, su topu, yelken ve kürek. Olimpiyatlarda kadin erkek beraber takim sampiyonalari var. Yüzme ve jimnastik branslarin anasidir. Yüzme ve jimnastik agirlikli olacak. E spor dünyada 350-400 milyar dolara ulasan ticari hacme sahip. Besiktas e sporda kuvvetli sekilde devam edecek.”

“Akaretler’deki Besiktas Plaza’yi çogu insan bilmiyor”

Hasan Arat, ekranda yer alan tesis fotograflari üzerinden yapacaklari degisimlere deginerek, “Tesislerimiz bakimsiz ve sahipsiz, hukuksuz biçimde kullaniliyor. Besiktas üyeleri gayrimenkul ile ilgili sorunlari bilmiyor. Akaretlerdeki Besiktas Plaza neresi diyorum. Çogu insan bilmiyor. Seba’nin oturdugu ofis vardi ya. Orayi bilmiyor. 40 yas alti çogu insan bilmiyor. Kiraya verilecek olan plazanin kirasini durdurduk. Kimseye sormadan az daha kiraya veriyorlarmis” açiklamasini yapti.
Kaynak: İHA