Kahramanmaras'ta Orta Hasarli Bina Sakinlerinden Açiklama

Kahramanmaras merkezli depremler sonrasi yasadiklari evlere ‘orta hasar’ raporu verildigi gerekçesi ile magdur olduklarini söyleyen vatandaslar, Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügü binasi önünde yaptiklari açiklama ile sorunlarinin çözülmesini istedi.

Kahramanmaras'ta Orta Hasarli Bina Sakinlerinden Açiklama
6 Subat tarihli depremlerinin merkez üssü Kahramanmaras’ta orta hasarli bina sahipleri, ’Orta Hasarli Bina Magdurlari Platformu’ adi atinda toplandi. Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügü binasi önünde toplanan yaklasik 100 vatandas, düdüklü eylem yapti. Çesitli pankart ve dövizlerle magduriyetlerinin giderilmesini isteyen vatandaslar, çözüm istedi.

Orta hasarli bina magduru oldugunu söyleyen Murat Yenipinar, “Burada kaldi 4-5 ay ve bu süre sonrasi evler yikilacak mi? Zaten bu millet yiktirmaz evini. Buranin uzmani var, mühendisi var. Bizim memleketimizin mühendisi var. Biz ev basi 500 bin lira verelim, bizim memleketin mühendisleri gelsin kontrol etsin baksin bizim evlere” dedi.

Mehmet Kurt ise, “Üniversiteye yaptirmis oldugumuz performans raporu, karot örnegi ve toprak örnegi yapildi. Üniversitenin vermis oldugu rapor burada. Hiçbir sey yok binada ama buranin uygunsuz alan oldugu söyleniyor” diye konustu.

Hilal Yakar ise, “Biz kendimiz sahsi olaraktan bunun karotunu aldirdik, zemin etüdünü yaptirdik, raporunu çikarttik. Binaniza güçlendirme yapmaniza gerek yok denildi bize. Bunu biz Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügü’ne sunabiliriz, valilige sunabiliriz. Yalniz biz uygun olmayan alan denilen seye inanmiyoruz. Depremlerden sonra binalardan çok bina sahipleri yoruldu” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA