40 Yildir Terzilik Yapan Depremzede Esnaf Konteyner Isyerinde Hizmet Vermeye Devam Ediyor

Osmaniye’de 40 yildir terzilik yapan ve deprem nedeniyle is yeri yikilan esnaf Sait Dasgin, konteyner is yerinde müsterilerini hizmet vermeye devam ediyor.

40 Yildir Terzilik Yapan Depremzede Esnaf Konteyner Isyerinde Hizmet Vermeye Devam Ediyor
Eski islerinin olmadigini ama kendileri için kurulan konteyner çarsida kira ve su parasi ödemedikleri için sikinti çekmediklerini söyleyen terzi Sait Dasgin,’’Osmaniye 40 senedir terzilik yapiyorum önceden dükkanimiz çarsi karakolunun orada belediye pasajindaydi deprem dolayisiyla yikildi. Devletimiz bize sahip çikti, belediyemiz suyumuz çekti, sag olsun para almiyor konteynerimizi AFAD verdi kira ödemiyoruz, Allah razi olsun devletimizden bizi açikta birakmadi. Bu konteyner da terzilige devam ediyorum memnunum önceki is yerimiz çarsidaydi tabi orada olan isimiz burada yari yariya düstü ama buna da sükür devletimiz bizden burada kira almiyor. Önceden hep takim elbise diktirirlerdi sabahlara kadar çalisirdik, pantolon dikerdik ceket dikerdik ama simdi o is kalmadi hazira döküldü her sey hazir giyimden dolayi bizim terzilik eline saglik oldu. Simdi bizde konfeksiyonlar büyük beden yapiyor biz onlari küçültüyoruz, pantolon aliyorlar onu kisaltiyoruz ufak tefek tadilat yapiyor, daraltma islemlerini yapiyoruz’ dedi.

"Bizim zamanimizda bundan 15-20 sene önce çirak yetisiyordu ama simdi simdi yetismiyor" diyen Dasgin,’’Insan çok ama çirak yok, birisi çocugunu çirak verecek soruyor ne kadar vereceksin haftalik kaç para kazanacak diye zanaat ögrenmeye degil haftalik para için geliyorlar o yüzdende hiç eleman yetismiyor. Çirak bulamiyoruz bundan sonrada zor buluruz o yüzden biz elimizden geldigi kadar ayakta durmaya çalisiyoruz ’diye konustu.

Kaynak: İHA