Filistin BM Temsilcisi'nden Almanya Basbakani Scholz'a Tepki

Filistin’in Birlesmis Milletler Daimi Temsilci Yardimcisi Majed Bamya, Almanya Basbakani Olaf Schozl’un Israil hakkindaki açiklamalarina tepki göstererek, “Artik Alman Sansölyesi ve digerlerinin bahsettigi ve bizim bilmedigimiz baska bir uluslararasi hukuk olduguna ikna oldum. Bu hukuk, adiniz Israil oldugu sürece sömürgelestirmeye, toplu cezalandirmaya, ayrim gözetmeksizin saldirilara, ahlaksiz yikima ve irk ayrimciligina izin veriyor” dedi.

Filistin BM Temsilcisi'nden Almanya Basbakani Scholz'a Tepki
Almanya Basbakani Olaf Scholz’un Israil hakkindaki açiklamalarina Filistin’in Birlesmis Milletler Daimi Temsilci Yardimcisi Majed Bamya tepki gösterdi. Bamya, "Artik Alman Sansölyesi ve digerlerinin bahsettigi ve bizim bilmedigimiz baska bir uluslararasi hukuk olduguna ikna oldum. Bu hukuk, adiniz Israil oldugu sürece sömürgelestirmeye, toplu cezalandirmaya, ayrim gözetmeksizin saldirilara, ahlaksiz yikima ve irk ayrimciligina izin veriyor” dedi.

“Sadece bunu bize hukuk fakültesinde ögretmeyi unuttular” ifadelerini kullanan Bamya, “Iste bu yüzden aramizda böyle bir yanlis anlasilma var. Bu arada, Alman tarihinden ve Nazilerin Holokost basta olmak üzere vahset suçlarindaki sorumlulugundan çikarilacak bir ders varsa, o da Almanya’nin her zaman ve herkes tarafindan islenen savas suçlarina, insanliga karsi islenen suçlara ve soykirima karsi durmasi gerektigidir” dedi.

Scholz yaptigi açiklamada, "Israil’in demokratik bir devlet oldugunu" ve “insan haklarina ve uluslararasi hukuka bagli ve buna göre hareket eden bir ülke” oldugunu ifade etmis, “Bu nedenle Israil’e yönelik suçlamalar saçmadir" demisti.

Israil’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Seridi’ne düzenledigi saldirilarda, 4 bin 609’u çocuk, 3 bin 100’ü kadin olmak üzere 11 bin 360 Filistinli hayatini kaybederken, 28 bin 200 Filistinli de yaralandi.
Kaynak: İHA