Güney Afrika'da Filistin Ve Israil Yanlisi Gruplar Karsi Karsiya Geldi

Güney Afrika’nin baskenti Cape Town’da Filistin ve Israil yanlisi gruplar karsi karsiya geldi. Polis, Filistin yanlisi gruba tazyikli su ve göz yasartici gazla müdahale ederek, 4 kisiyi gözaltina aldi.

Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik 37 gündür süren saldirilari, dünyanin birçok ülkesinde protesto edilmeye devam ediyor. Güney Afrika’nin baskenti Cape Town’da yer alan Sea Point bölgesinde Filistin ve Israil yanlisi gruplar karsi karsiya geldi. Israil yanlisi grubun protestosuna karsi protesto düzenleyen Filistin yanlisi grup arasinda tansiyon yükselirken, polis Filistin yanlisi göstericilere tazyikli su ve göz yasartici gazla müdahale etti. Polis, çikan olaylarda Filistin yanlisi gruptan 4 kisiyi gözaltina alirken, Israil yanlisi grup protestosunu iptal etti.

Filistin Dayanisma Kampanyasi (PSC) üyesi Abeedah Adams, Filistin için yapilan diger yürüyüslerin aksine bu karsi protestonun herhangi bir resmi örgütle baglantisi olmadigini söyleyerek, "Daha spontane bir sekilde gelisti. Insanlar Israil yanlisi protestoya iliskin afislere ve medyaya tepki gösterdi. Bence bu tür bir siyonizme izin veremeyecegimize dair çok güçlü bir duygu var. Cape Town sehrinde hos karsilanmiyor" dedi.

Kaynak: İHA