Yurt Disina Kaçarken Yakalanan 9 FETÖ Süphelisi Ve 2 Motoryat Personeli Tutuklandi

Mugla’nin Marmaris ilçesi Bozburun açiklarinda ABD bayrakli motoryat ile yasa disi yollardan yurt disina kaçmaya çalisirken Sahil Güvenlik ekipleri tarafindan yakalanan ve Marmaris adliyesine sevk edilen 11 FETÖ/PDY süphelisinden 9’u ve 2 motoryat personeli tutuklandi. 2 sahis adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Yurt Disina Kaçarken Yakalanan 9 FETÖ Süphelisi Ve 2 Motoryat Personeli Tutuklandi
Yurt disi çikis yasagi bulunan 11’i FETÖ/PDY süpheli, 2’si motoryat personeli toplam 13 kisi sabah saatlerinde Marmaris Adliyesine sevk edildi. FETÖ/PDY süphelileri daha önce yargilandiklari illerin adliyelerine SEGBIS kanaliyla baglanarak yargilamalari yapildi. 11 FETÖ/PDY süphelisinin yargilanmasi motoryat personelinden önce yapildi.

Marmaris adliyesine sevk edilen süphelilerden Dilek P. ve eski Emniyet Müdürü Hakan P. SEGBIS yoluyla çikarildiklari mahkemece adli kontrol sarti ile serbest birakildi. Osman B., Önder D., Kübra S., Sümeyye B., Tugba Nur S., Rüveyde K., Mehmet Sevki G., Nesrin G. ve Sadik D. SEGBIS yolu ile çikarildiklari mahkemece tutuklandi. Tekne personeli Dogan B. ve Metehan K. da tutuklama talebi ile sevk edildikleri Sulh Ceza hakimligince tutuklandi.

Olay

Mugla Il Emniyet Müdürlügü tarafindan Marmaris Bozburun’dan ‘Galaxy’ isimli motoryat ile FETÖ/PDY terör örgütü üyesi oldugu degerlendirilen süphelilerin yasa disi yollardan yurt disina çikis yapacaklari ögrenildi. Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanligi Istihbarat Sube Müdürlügü tarafindan adi geçen teknenin saat 14.40’ta Marmaris Bozburun’dan çikis yaptiginin ögrenilmesi üzerine Sahil Güvenlik botlari görevlendirildi. Içinde FETÖ/PDY üyelerinin de bulundugu Galaxy isimli motoryat, Sahil Güvenlik botu tarafindan saat 19.15‘te Marmaris Bozukkale açiklarinda Türk karasulari çikis rotasina dogru ilerlerken tespit edildi. Motoryat, Türk karasularini terk etmek üzereyken durduruldu.

Sahil Güvenlik ekiplerinin teknede yaptigi kontrollerde teknenin üzerinde bulunan 14 sahis (7 erkek, 6 kadin, 1 erkek çocuk) tespit edildi. Yapilan GBT sorgulamasinda teknedeki isimlerden 11 sahsin FETÖ/PDY terör örgütü üyeligi ve iltisaki sebebiyle meslekten ihraç edilmis ve yurt disina çikis yasagi oldugu tespit edildi.
Kaynak: İHA