Vali Yavuz'dan Ovacik'taki Yanginlarla Ilgili Açiklama Açiklamasi 'Kundaklama Süphesi Üzerine Çalismalar Devam Ediyor'

KARABÜK – Karabük’ün Ovacik ilçesinde pes pese çikan yanginlar sonrasi Karabük Valisi Mustafa Yavuz, kundaklama süphesi üzerinde durduklarini, jandarma ve polis ekiplerin genis kapsamli çalisma yaptigini söyledi.

Vali Yavuz'dan Ovacik'taki Yanginlarla Ilgili Açiklama Açiklamasi 'Kundaklama Süphesi Üzerine Çalismalar Devam Ediyor'
Ovacik ilçesinde dün sabah metruk bir binada, aksam saatlerinde ise bir ahir, 3 samanlik ve bir ticari takside, bugün ise 4 ayri samanlikta pes pese yanginlar çikti. Dünden itibaren ilçede ayni mahallede çikan yanginlarin kundaklama süphesi ile çalismalar devam ediyor. Cuma namazi sonrasi çikan yanginlarda 4 samanlik alevlere teslim olurken, yanginlara havadan helikopterle, karadan ise Karabük, Safranbolu ve Ovacik Belediyeleri ile Orman isletme arazözleri ile su tankerleriyle müdahale edildi. Kisa sürede kontrol altina alinan yanginlarda 2 noktada sogutma çalismalari ise devam ediyor.

Ovacik Belediye Baskani Yakup Narter, elektrik hatlarinin olmadigi ve oturulmayan yerlerde kundaklama oldugunu ifade ederek, "Devletin tüm imkanlari ile elimizden geldigince mücadele ediyoruz. Bunu yapanlarin biran önce bulunmasini istiyoruz” dedi.



“En kisa sürede bunu yapanlari ve yaptiranlari bulup adalete teslim edecegiz”

Çikan yanginlar sonrasi ilçeye gelen Karabük Valisi Mustafa Yavuz, gazetecilere yaptigi açiklamada, kundaklama üzerinde durduklari yanginlari yapan veya yaptiranlari kisa sürede adalete teslim edeceklerini söyledi.

Vali Yavuz, "Dün sabah saatlerinde metruk binamizda baslayan bir yangin oldu ve ona hizli bir sekilde müdahale ederek söndürüldü. Aksam saatlerinde samanlik, ahir ve bir aracimizda yangin çikti. Bu yanginlara kisa sürede itfaiye ve arazözlerimiz müdahale ederek söndürüldü. Bugün ögleden sonra 4 samanligimizda kisa araliklarla yanginlar çikti. Bu yangilara da en kisa sürede hem havadan hem de karadan ekiplerimiz müdahale etti. Yanginlar kontrol altina alinirken, 2 noktada hala sogutma çalismalarimiz devam ediyor. Can kaybi ve yaralanan vatandaslarimiz yok sadece maddi zarar var. Bununla ilgili Ovacik ilçemizde ve çevresinde emniyetimiz ve jandarma çalismalarina devam ediyor. Çikan yanginlarla ilgili kundaklama süphesi üzerinde duruyoruz. Ekiplerimiz ilçede genis kapsamli çalismalarini ve arastirmalarini yürütüyorlar. Kisa sürede süpheliler üzerinde çalismalarini yürüterek adliyeye teslim edecekler. Hem Jandarma hem de emniyet güçlerimiz ilçede güvenlik önlemlerini aldi. Insallah en kisa sürede bunu yapanlari ve yaptiranlari bulup adalete teslim edecegiz” dedi.

Vali Mustafa Yavuz, Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, Ovacik Belediye Baskani Yakup Narter, AK parti Il Baskani Ferhat Salt, Iyi Parti Il Baskani Recep Yilmaz vatandaslara geçmis olsun dileklerinden bulundu.

Dün çikan yanginlarda, 2 katli metruk bina ile, AK Parti Ovacik Ilçe Baskani Ahmet Sahin’e ait ticari taksi, ahir ve samanlik, Ramazan Sahin ve Mustafa Süze ait samanliklar ile, Ekincik köyü yolu üzerinde de Ahmet Mazhar Denli’ye ait samanlik yanmisti. Bugün cuma namazi sonrasi ise Zeki Orhan’a ait 3 samanlik ve Süleyman Süze ait bir samanlik çikan yangin sonucu alevlere teslim olmustu.
Kaynak: İHA