Kefsel Ögretmen Artik Ögrencilerini Duyabilecek

Malatya’nin Yazihan ilçesinde görev yapan 38 yasindaki Kefsel Sanal ögretmenin kulaklarinda yasadigi isetme kaybi biyonik kulak operasyonla giderildi. Kefsel ögretmen simdilerde ögrencileri ile bir arada olmanin mutlugunu yasiyor.

Kefsel Ögretmen Artik Ögrencilerini Duyabilecek
Kahramanmaras merkezli depremleri öncesinde kulaklarinda yasadigi isitme kaybi nedeniyle tedavi gören depremlerle birlikte ise tedavisini yarida birakarak bir süreligine kent disina çikis yapan Kefsel Sanal ögretmenin isitme kaybi biyonik kulak operasyonla giderildi.

4 yildir Malatya’da görev yapan, 38 yasindaki Kefsel Sanal’in önce sag kulaginda isitme kaybi meydana geldi. Uzman cerrah Prof. Dr. Erkan Karatas tarafindan Saglik Bakanliginin eriskin isitme kayipli hastalara tanidigi tek kulaga biyonik kulak operasyonu ile isitme kaybi tamamen ortada kalkan Kefsel ögretmen bu kez sol kulaginda isitme kaybi yasadi. Saglik Bakanligi, Kefsel Sanal’in bir kez daha biyonik kulak operasyonu geçirmesi için özel bir izin verdi. Deprem nedeniyle tedavisi yarim kalan Sanal, 7,5 ay sonra döndügü Malatya’da özel bir hastanede Prof. Dr. Erkan Karatas tarafindan ameliyat edildi. Yapilan ikinci bir operasyonla isetme kaybi giderilen Kefsel ögretmen, simdilerde ögrencileri ile bir arada olmanin mutlugunu yasiyor.

Operasyonlara iliskin degerlendirmeler de bulunan Prof. Dr. Erkan Karatas, Kefser Sanal’a koklera implantasyon yani biyonik kulak operasyonu yaptiklarini ifade ederek, “Iki yil önce ayni operasyonu sag kulagina gerçeklestirmistik. Eskiden bu cihazlar büyük ve kabloluydu ama simdi görünmeyecek sekilde miknatisli ve kablosuz. Hastamiz ögretmen ve daha önceden isitmesi mevcut ancak yillar içerisinde genetik nedenlerden dolayi isitme kaybi baslamis ve ilerlemis. Isitme cihazi kullanmis ama belirli bir isitme seviyesine kadar etkili. Hastamiz cihaz kullaniyordu ama isitme kaybi çok ileri oldugu için cihaz yetersiz kalmis ve konusmasi da bozulmustu. Biz bunu biyonik kulak adayi olarak degerlendirdik. Saglik Bakanligi hastalarimizda bir kulak için bu ameliyati yapmamiza izin veriyor. Sag kulagina iki yil önce biyonik kulak operasyonunu uyguladik. Oldukça basarili bir operasyon oldu. Kulagi ve konusmasi düzeldi. Diger kulaginda da benzer bir sorun vardi. Ögretmen oldugu için bu özel durumunu Saglik Bakanligi’na bildirdik ve biyonik kulak operasyonu hakki tanindi” dedi.

Yazihan Durucasu Imam Hatip Ortaokulu’nda görev yaptigini belirterek meslegini sürdürebilecegi için mutlu oldugunu kaydeden Kefsel Sanal ögretmen ise, “Iyi ki hocamla tanistik. Isitme kaybi yasadigim dönemde meslegimi ve günlük yasantimi devam ettiremeyecegim için çok üzülmüstüm. Erkan Hoca önce sag sonra sol kulagima gerekli islemleri yapti. Tekrar mutlu bir insan oldum. Günlük yasantimi devam ettirebiliyorum, ögrencilerimle bir aradayim. Depremden sonra İçel’e gittik ama okullar açilinca geri geldik. Burada görevime devam ediyorum. Su anda gayet iyiyim. Ameliyat sonrasi bir sikinti olmadi. Tekrar duymak ve konusmak çok büyük bir sans” diye konustu.

Kaynak: İHA