Kayseri Gastronomi Günleri 27 Ekim'de Basliyor

Cumhuriyetin kurulusunun 100. yili etkinlikleri çerçevesinde Kayseri Valiligi himayelerinde Kayseri Büyüksehir Belediyesinin destekleriyle, Türkiye Asçilar Federasyonu Akademik Kurulu, Kayseri Gastronomi ve Mutfak Sanatlari Dernegi ile Kayseri Lokantacilar ve Pastacilar Odasi isbirliginde düzenlenen Kayseri Gastronomi Günleri, 27-29 Ekim 2023 tarihleri arasinda Kayseri Recep Tayyip Erdogan Millet Bahçesi’nde gerçeklestirilecek.

Kayseri Gastronomi Günleri 27 Ekim'de Basliyor
Organizasyon çerçevesinde ev hanimlarinin, liselerin ve üniversitelerin dahil oldugu yemek yapma yarismalari, yemek atölyeleri, yemek yeme yarismalari, Kayseri Gastronomi Sempozyumu gibi birçok etkinligin yani sira; gastronomi dünyasinin önemli paydaslarinin, kadin kooperatiflerinin ve Türkiye Asçilar Federasyonu’nun, ulusal çaptaki tüm derneklerinin yer alacagi stantlarda pek çok yöresel lezzet sunulacak. Ayrica bu stantlarda sektörün önde gelen sefleri ile gastronomi akademisyenlerinin bulusacagi benzersiz bir gastronomi söleni gerçeklestirilecek. Düzenlenecek etkinlige hazirliklar çerçevesinde Türkiye Asçilar Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, Akademik Kurul Baskani Doç. Dr. Reha Kiliçhan, Kayseri Lokantacilar ve Pastacilar Odasi Baskani Altan Aydemir, Kayseri Gastronomi ve Mutfak Sanatlari Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Kadim Biyik ve Baskan Yardimcisi Dr. Mustafa Ülker, Kayseri Seker Fabrikasi Yiyecek ve Içecek Müdürü Turan Bora ve Kayseri Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Daire Baskani Salih Özgöncü ile beraberindeki heyet, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtulus Karamustafa’yi ziyaret ederek, etkinliklerle ilgili istisarede bulundu. Rektör Karamustafa ziyarette gastronomi sehri Kayseri’deki geleneksel lezzetlerin ve zengin mutfak kültürünün dünyaya tanitilmasi adina sektör temsilcileri ile bu konudaki paydalar arasinda iyi bir uyum olduguna dikkat çekti.

Rektör Karamustafa, "Türkiye’de gastronomisi en gelismis iller arasinda olan, zengin mutfagi, geleneksel lezzetleri ve özel tatlariyla adindan sikça söz ettiren Kayseri sehrimizi gastronomi alaninda daha da ileri tasimak için el ele verip çalisiyoruz. Üniversite olarak Develi’deki Asçilik Programimizla, akademik birikimimiz ve uygulamalarimizla bu ise katki sunmaya gayret ediyoruz. 27-29 Ekim 2023 tarihleri arasinda düzenlenecek olan Kayseri Gastronomi Günleri de sehirde bu konudaki uyumun ve istegin en güzel göstergesidir. Gastronomi alaninda ses getirecegine inandigimiz bu etkinlige tüm Kayseri halkini davet ediyoruz. Ziyaretlerinden dolayi ise etkinligin düzenleme komitesindeki paydas temsilcilerine ise çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA