Kariyer Planlama Dersinin Ilk Toplantisi Gerçeklestirildi

Cumhurbaskanligi Insan Kaynaklari Ofisi’nin (CBIKO) önerisiyle Yüksek Ögretim Kurumlari’nda ögrencilerin kariyer gelisimlerine destek olmak amaciyla yürütülen ’Kariyer Planlama’ dersinin 2023-2024 ögretim yili ilk toplantisi gerçeklestirildi.

Kariyer Planlama Dersinin Ilk Toplantisi Gerçeklestirildi
Anadolu Üniversitesi Ögrenci Merkezi Nasrettin Hoca Salonunda düzenlenen toplantiya ANAKARIYER Müdürü Doç. Dr. Seda Tekeli, ANAKARIYER personeli ile akademik birim kariyer planlama dersi yürütücüleri katildi.



“Bu ders kariyer farkindaligi olusturacak”

Konusmasina Kariyer Planlama dersinin amacini anlatmakla baslayan ANAKARIYER Müdürü Doç. Dr. Seda Tekeli, dersin birinci siniftan itibaren verilmesi gerektigini söyledi.

Dersin birinci sinif güz döneminden itibaren ögrenciye kariyer, basari, gelecek gibi konularda farkindalik kazandirilmasi açisindan önemli oldugunu vurgulayan Tekel, kariyer planlama dersiyle ögrencilerde kariyer farkindaligi olustugunun altini çizdi. Doç. Dr. Tekeli, ANAKARIYER koordinasyonunda yürütülen kariyer planlama dersi için hem ders yürütücüsü ögretim üyelerine hem de ögrencilere gerekli destegin saglanacagini da belirtti.



Ögrenci ve isveren bir araya geldi

ANAKARIYER ve Kariyer Planlama dersinin amaçlarindan da bahseden Doç. Dr. Seda Tekeli çalismalarinin somut örnekleri olan etkinliklerden bahsederek, CBIKO, Anadolu Üniversitesi ve ANAKARIYER tarafindan düzenlenen IKAF’2023’ün geri dönütlerinin oldukça olumlu oldugunu aktardi. Doç. Dr. Tekeli, 19 paydas üniversitenin yani sira 200’ün üzerinde sirket, firma, kamu kurum ve kurulusunun katkilariyla gerçeklestirilen IKAF’23’ün ögrenci, mezun ve sektörün önemli isimlerini bir araya getirdigini belirterek, 10 bine yakin ögrencinin katilimiyla essiz bir atmosfer sunan kariyer fuarinin, katilimcilarin hem staj hem de is imkâni bulabilmesine araci olduguna dikkat çekti. Anadolu Üniversitesi IKAF’23’ün isveren ve ögrenci arasindaki fiziki mesafeyi ortadan kaldirdigini ifade eden Tekeli, gençlerin, isverenlerle birebir temas kurmasina firsat saglandigini aktardi.

Kariyer Planlama dersi tanitim ve tanisma toplantisi çerçevesinde ANAKARIYER ve Kariyer Planlama dersi amaç ve isleyisinin tanitilmasinin ardindan katilimcilarin soru ve önerilerinin tartisilmasiyla toplanti sona erdi.
Kaynak: İHA