Halay Çekerek Meme Kanserine Dikkat Çektiler

"10. Uluslararasi Onkoloji Günleri” çerçevesinde 10 ülkeden Mus’a gelen 120 gönüllü, müzik esliginde dans edip halay çekerek meme kanserine dikkat çekti.

Halay Çekerek Meme Kanserine Dikkat Çektiler
Mus’ta Genç Birikim Dernegi tarafindan düzenlenen "10. Uluslararasi Onkoloji Günleri” çerçevesinde dünyanin farkli ülkelerinden ve il disindan gelen gönüllüler, meme kanserine dikkati çekmek için istasyon caddesi üzerinde yürüyüs düzenledi.

Pembe bayrak sallayan gönüllü gençler, Atatürk parki önünde müzik esliginde halaylar çekerek dikkatleri meme kanserine çekti.

Burada Genç Birikim Dernegi Baskani Salih Yüce, meme kanserine karsi farkindalik yürüyüsü yaptiklarini ifade ederek, "Türkiye’nin dört bir tarafindan gelen sivil toplum kuruluslari, kanser hastalari, bilim insanlari ve hemserilerimizin katilimiyla farkindalik yürüyüsü gerçeklestirdik. Muslu hemserilerimiz var gücüyle destek verdiler. Çok tesekkür ediyorum. Yürüyüse 2 binin üzerinde bir katilim vardi" seklinde konustu.

Ankara faaliyet gösteren Onkoloji Hemsireligi Dernegi Baskani Figen Bay, halkin meme kanseri konusunda farkindalik yürüyüs yaptiklarini belirterek, "Profesörler, hastalar, hasta yakinlari bu programa katildi.

Hep beraber güzel bir gün geçirdik. Elimizden geldigince gruba katilarak sahada yaptiklarimizi göstermeye çalistik. Burada meme kanserine için farkindalik yürüyüsü yapildi. Halkin bu konuda farkindalik göstermesi çok önemli" dedi.

Kaynak: İHA