Görgü Tanigi Kaza Anlarini Anlatti, Kazanin Ardindan Kapanan Yol Tekrar Trafige Açildi

Gaziantep’te 6 kisinin ölümü, 16 kisinin de yaralanmasiyla sonuçlanan kazanin ardindan trafige kapatilan Gaziantep-Nurdagi karayolu yaklasik 3 saat sonra tekrar ulasima açildi. Kazayi anlatan bir vatandas ise çok yogun bir ses duyduklarini belirterek, "Sesleri duyunca deprem oldu zannettik, sonrasinda baktigimizda kaza oldugunu gördük" dedi.

Görgü Tanigi Kaza Anlarini Anlatti, Kazanin Ardindan Kapanan Yol Tekrar Trafige Açildi
Kaza, Gaziantep-Nurdagi karayolu Sakçagözü Mahallesi’nde meydana iddiaya geldi. Iddiaya göre, freni bosalan Tahsin E. idaresindeki 27 YC 694 plakali moloz yüklü kamyon, isikta bekleyen 27 MC 1015 plakali minibüs ile 34 UZ 7893 ve 27 AHU 776 plakali otomobillere çarptiktan sonra devrildi.

2’si çocuk 6 kisi hayatini kaybetti

Feci kazada, transit içerisinde bulunan yabanci uyruklu 5 kisi olay yerinde, 1 kisi ise kaldirildigi hastanede hayatini kaybetti. Hayatini kaybedenlerden 2’sinin çocuk oldugu ögrenildi. Feci kazada yaralanan 16 kisi ise kaza ihbarinin ardindan olay yerine gelen saglik ekipleri tarafindan yapilan ilk müdahalenin ardindan Gaziantep’teki hastanelerde tedavi altina alindi.

Kaza nedeniyle kapanan yol 3 saat sonra trafige açildi

Toplam 6 kisinin ölümü, 16 kisinin de yaralanmasiyla sonuçlanan feci kazanin ardindan Gaziantep-Nurdagi karayolunun Nurdagi istikameti tek yönlü olarak trafige kapandi. Yaklasik 3 saat trafige kapali olan yol, kazaya karisan araçlarin yoldan çekilmesi ve yol temizleme çalismalarinin ardindan tekrar trafige açildi.

"Sesleri duyunca deprem oldu zannettik"

Kaza anlarini anlatan görgü tanigi Kadir Kartal isimli vatandas, "Galiba tirin freni patliyor ve sonrasinda isiklarda duran araçlara çarpiyor. Kaza sonrasi araçlardan biri bariyerlere savrulurken, diger 2 araç ise yol kenarina savruldu. Kamyon da direge çarparak devrildi. Biz zaten sesleri duyunca deprem oldu zannettik. Sonrasinda baktigimizda kaza oldugunu gördük" dedi.



Vali Çeber, kaza ile ilgili açiklama yapti, yaralilari ziyaret etti

Feci kazanin ardindan açiklama sosyal medya hesabi üzerinden açiklama yapan Gaziantep Valisi Kemal Çeber, "Nurdagi ilçemizin Sakçagözü Mahallesi’nde D 400 Karayolu üzerinde bulunan trafik isiklarinda bir kamyonun freninin patlayarak 3 araca çarpmasi sonucu maalesef 5 vatandasimiz hayatini kaybetti. 17 vatandasimiz yaralandi. Yol trafige kapatildi ve ilgili tüm ekiplerimiz olay yerinde gerekli önlemleri aliyor. Hayatini kaybeden vatandaslarimiza Allah’tan rahmet, yarali vatandaslarimiza acil sifalar diliyorum" ifadelerini kullandi.

Vali Çeber, kazada yaralanan bazi vatandaslari ise tedavi gördükleri hastanede ziyaret ederek ’geçmis olsun’ dileklerinde bulundu.
Kaynak: İHA