Deprem Sehri Kahramanmaras 8 Ay Sonra Havadan Görüntülendi

Kahramanmaras merkezli depremler sonrasi agir hasar alip binlerce binanin yikildigi sehir merkezi, 8 ay sonra dron ile görüntülendi.

Deprem Sehri Kahramanmaras 8 Ay Sonra Havadan Görüntülendi
Kahramanmaras merkezli 6 Subat tarihinde meydana gelen ve asrin felaketi olarak adlandirilan depremlerin üzerinden 8 ay geçti. Merkez üssü Pazarcik ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen depremler, sehir merkezindeki bazi bölgeleri taninmaz hale getirdi. Özellikle Azerbaycan ve Trabzon bulvarlarinin etrafi bos kaldi. Depremin yikici etkisi 8 ay sonra dron ile görüntülendi. Görüntülerde kimi yerlerin bos, kimi yerlerin ise konteyner ve prefabriklerle dolduruldugu görüldü.

Vatandaslar ise Kahramanmaras’in bir an önce ayaga kalkmasini istiyor. Mensur Saçma isimli vatandas, “Kahramanmaras’in göbegi bu caddeler. Tekrar ayni sekilde yapilmasini talep ediyoruz. Burada esnaflarin birçogu üst bölgelere tasindi. Cumhurbaskanimiz ve vekillerimize söylüyorum yüksek bina olmasi sart degil zemin arti dört bes kat olsun ama merkezimiz tekrar ayaga kalksin. Çünkü bu alanlar ayaga kalkmaz ise sehir merkezimiz ölecek” dedi.

Bir diger vatandas Haci Mustafa Özçelebi ise, “Cumhurbaskanimizin Allah yoklugunu vermesin. Kahramanmaras ayakta kendi kendini idare ediyor fakat sahipsiz bir memleket. Her taraf garip gureba halde burasi merkezi bir yer. Her gün aksam eve giderken ve sabah gelirken moralim bozuluyor. Selam verip selam aldigim arkadaslarim yok. Is yerleri ve yasam alanlari yok. Bir vurdumduymazlik var, lakayitlik var. Bazi seyleri elini tasin altina koyan kimse yok. Herkes rant pesinde” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA