Burdur IYI Parti'de 15 Kisi Istifa Etti

Burdur’da IYI Partili yöneticiler ve üyelerden olusan 15 kisi partilerinden istifa etti.

Burdur IYI Parti'de 15 Kisi Istifa Etti
Istifa eden isimler tarafindan yapilan ortak yazili açiklamada, "IYI Partimizin kurulusundan bu güne kadar yilmadan yorulmadan çalistik. Faruk Erkan Baskanin milletvekili adayi olmasindan dolayi Olagan Genel Kurula gidilmis, bizimde destekledigimiz Namik Kemal Özkan’in listesi seçimi kazanarak Yönetim Kurulunu olusturmustur. Ama zamanla isin rengi degismis milletvekili seçimleri yaklasmasina ragmen türlü bahanelerle ne Il Baskani ne Yönetim Kurulu onca söylemlerimize, adeta yalvarmamiza ragmen bir türlü sahaya inmemis, inse bile göstermelik bir çalisma yaparak seçime girilmis, nüfus oranina göre 35 bin 124 oy alarak Türkiye birincisi olan partimiz girdigimiz seçimde 20 bin 830 oy alarak maalesef sonuncu parti olmustur" denildi.

"Bu arada partimizden istifalar hat safhaya çikmis, istifalari durdurmak yerine seyredilerek adeta partimiz ve il teskilatimiz bitirilme noktasina getirilmistir" denilen açiklamada, "Kendisiyle yola çikanlari daha yolun baslangicinda birakmis, bes kisiyle partiyi yönetmeye kalkmis, parti adeta aile sirketine dönmüs. Basinda yoklar, sosyal medyada yoklar ve en acisi da sahada yoklar. Bunun yaninda en aktif birim merkez ilçe baskanligi olmasi gerekirken esamesi okunmamakta ama bir Allah’in kulu da sen ne yapiyorsun diye hesap sormamaktadir. Soramazlar merkez ilçe baskani köylüsü çünkü” denildi.

Genel baskalarinin kadin olmasina ragmen il yönetiminde kadinlara söz hakki taninmayip mobing uygulandigi da iddia edilen açiklamada, “Artik partimize daha fazla zarar vermemeniz elzemdir ama istifa etmeyeceginizi bildigimize göre, sizinle artik yol yürünemeyecegini ve partimize verdiginiz zarara ortak olmayacagimizi belirterek çok sevdigimiz partimizden ve tüm görevlerimizden istifa ediyoruz. Birkaç düzgün arkadasimizin disinda hiçbirinize haklarimizi helal etmiyoruz" ifadeleri kullanildi.

Istifa listesi

Partiden istifa eden isimler ise su sekilde: "Fethiye Çavdar Kurucu Üye Egitim Politikalari Baskani Il Yönetim Kurulu ve Partiden istifa, Serpil Dogudan Kurucu Üye Kadin Politikalari Baskani Il Yönetim Kurulu ve Partiden Istifa, Sidika Ümit Kabas Seçim Isleri Baskani Il Yönetim Kurulu ve Partiden Istifa, Kudret Çavdar Kurucu Üye Merkez Ilçe Sekreteri Merkez Ilçe Yönetim Kurulundan istifa, A.Kaan Dogudan Il Yönetim Kurulu ve Partiden istifa, Semra Zambak Merkez Ilçe Sivil Toplum Politikalari Baskani Yönetim Kurulu ve Partiden Istifa, Behçet Ugur Kurumsal Iletisim Baskani Il Yönetim Kurulu ve Partiden istifa, Fatma Ugur Parti Üyeliginden istifa, Gülseren Aktar Parti Üyeliginden istifa, Ayse Aksoy Parti Üyeliginden istifa, Havva Hamiyet Gülgör Parti Üyeliginden istifa, Özcan Altug Parti Üyeliginden istifa, Serpil Altug Parti Üyeliginden istifa, Ayse Aksoy Parti Üyeliginden istifa, Cemil Akkus Parti Üyeliginden istifa."
Kaynak: İHA