Basaksehir'de 'Sehrin Sanatçilari Sergisi' Kapilarini Sanatseverlere Açti

Basaksehir Belediyesi tarafindan açilan ve 70 usta sanatçiya ait 70 nadir eserden olusan “Sehrin Sanatçilari Sergisi” sanatseverlerin begenisine sunuldu. Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu, “Bu eserlerle Istanbul’umuzun, Basaksehir’imizin zenginligine zenginlik katmis olacagiz” dedi.

Basaksehir'de 'Sehrin Sanatçilari Sergisi' Kapilarini Sanatseverlere Açti
Basaksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen “Sehrin Sanatçilari Sergisi” Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu’nun katilimiyla ziyarete açildi. Hat, tezhip, minyatür, kat’i, çini, naht ve cilt gibi 7 geleneksel sanat dalinda çalismalar yapan 70 usta sanatçiya ait 70 eserden olusan sergi, sanatseverlerin begenisine sunuldu. Yogun katilim olan sergiyi Baskan Kartoglu, vatandaslarla birlikte gezdi. Açilista yeni yapilacak ödüllü “Sehir Sanat Hat Tezhip Minyatür Yarismasi” da duyuruldu. Birinciye 100 bin, ikinciye 60 bin, üçüncüye ise 40 bin TL ödül verilecek olan yarisma için ön basvuru sürecinin bugün itibariyle basladigi ve basvurularin 15 Nisan 2024’e kadar ‘Basaksehirli’ mobil uygulamasi üzerinden yapilabilecegi açiklandi. Basvurularini yapan sanatçilarin, eserlerini 15-30 Nisan 2024 tarihleri arasinda Basaksehir Belediyesi’ne elden ya da kargo yoluyla teslim edebilecegi de duyuruldu.

“Bu eserlerle Istanbul’umuzun, Basaksehir’imizin zenginligine zenginlik katmis olacagiz”

Sergi açilisinda konusan Baskan Kartoglu, “Bugün nadide eserle, 70 sanatçimiz burada eserlerini sergilemis olacaklar. Bu eserlerle Istanbul’umuzun, Basaksehir’imizin zenginligine zenginlik katmis olacagiz. Burada eserleri incelemeye gelen ve onlari takip eden kiymetli konuklarimiza da çok tesekkür ediyoruz. Onlarla birlikte bundan sonraki tüm organizasyonlarda da insallah yenileri ve daha iddiali olanlarla birlikte sik sik tekrarlayacagiz. Bu eserlerin sunulmasinda emegi geçen kiymetli mesai arkadaslarimiza da çok tesekkür ediyorum. Sanatçilarimizin her biri bizim için çok degerli ve çok kiymetlidir” dedi.



“Içinde hat, tezhip ve minyatürün oldugu bir yarisma düzenliyoruz”

Yeni yapilacak olan yarismanin duyurusunu da yapan Kartoglu, “Bu güzel açilisi yaparken bir de müjde vermek istiyoruz. Sadece burada eserler sergilenmesin, ayni zamanda yenileri de olussun diye bir hazirlik yaptik. Ismini sanata ve sanatçiya her zaman destek olmak amaciyla koydugumuz ve içinde hat, tezhip ve minyatürün oldugu bir yarisma düzenliyoruz. Buradan duyurmus olalim. Bugün basvurularimizi açtik. Tüm sanatçilarimizi bu yarismaya özellikle bekliyoruz. Sadece ülkemizde degil ayni zamanda yurt disindan da sanatçilari davet edecegimiz çok büyük bir yarisma olacak. Yarismamizda birinci olan eserimize 100 bin lira, ikinci olan eserimize 60 bin lira üçüncü olan eserimize de 40 bin liralik ödül verecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA