Altinda 'Yüzük' Sezonu

Kayseri’de sarraflik yapan Murat Polat, dügün sezonunun bittigini fakat yeni bir dügün sezonu için hazirliklarin basladigini söyleyerek, “Önümüzdeki dügün sezonuna hazirlik oldugu için çiftler yüzük bakiyor” dedi.

Altinda 'Yüzük' Sezonu
20 yildir sarraflik yapan Murat Polat, yaz döneminin ticari anlamda güzel geçtigini ve altinin orta ile uzun vadede iyi kazanç saglayacagini söyleyerek, “Yaz dönemini kazasiz belasiz gayet iyi bir sekilde atlattik. Yaz döneminde ticari anlamda da herhangi bir sikayetimiz yok. Bizim sektörün yükselisini etkileyen faktörler nedir dersek de gurbetçilerimiz ve çiftlerin yaptigi dügünler. Altina olan talepten dolayi islerimiz düsüyor ya da artiyor. Yaz döneminde de ister istemez altina talepten dolayi islerimiz gayet iyiydi. Özellikle gurbetçi müsterilerimize de tesekkür ediyoruz. Türkiye’ye geldikleri zaman sadece bizim sektörümüz için söylemiyorum, Türkiye’ye ayak bastiklari zaman bütün sektörleri canlandiriyorlar. Yeter ki biz isimize bakalim. Müsterimize ilgi alaka ve güler yüz gösterdikten sonra is anlaminda da sikinti olacagini düsünmüyorum. Altinda bizim her zaman söyledigimiz sözümüz var; altin, güvenli bir liman. Müsterilerimiz yatirim amaçli “Benim bosta Türk Liram var, bununla ne alabilirim” diye sorduklari zaman biz onlara öncelikle altin diyoruz. Orta ve uzun vade için söyleyeyim altini alip kullanmama gibi bir niyet varsa ziynet altina yönlendiriyoruz, bilezik almalarini tavsiye ediyoruz. Orta ve uzun vadede kesinlikle para kazanacaklardir. Hatta geçen bir müsterimizin ne alayim karar veremiyorum diye bir sorusu oldu. 1 yil önce 10 bin TL’lik altin aldik, dolar aldik, Euro aldik. Altinin 10 bine 17 bin TL gibi bir kazanci oldu. Dolar ve Euro da 10 bine 14 bin TL gibi kazanç saglamis” dedi.



“Yeni sezona hazirliklar basliyor”

Dügün sezonunun bittigini fakat çiftlerin yeni sezonda dügüne hazirlik için yüzük baktigini söyleyen Murat Polat, “Dügün sezonu bitti. Nasil bitti dersek; bir sezonu kapattik ve diger bir sezona hazirlik yapacagiz. Bu da iste insanlar artik evlenmek için kiz isteme dönemi basliyor. Evlilik teklifi olacak. Bunun için çiftler öncelikle evlilik teklifi için tektas bakiyor. Geliyorlar, pirlanta olsun, tektaslar olsun satislari gayet güzel. O evlilik teklifini atlatan çiftlerimiz de alyans alisverisleri için, önümüzdeki yaza dügün hazirliklarini yapmak için alyans aliyorlar. Alyans satislari su an gayet güzel, ondan memnunuz. Önümüzdeki yaza hazirlik anlaminda tektas, alyans gibi agir olmayan altin ürünleri satislari gayet güzel. Dügün olduktan sonra evli çiftlerin de zaten evliligi simgeleyen bir ürün oldugu için alyansta kesinlikle her zaman için satisi güzel ve bizim de memnun oldugumuz ürünler diyebilirim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA