Sifir Atik Ve Çevre Konusunda Ögrenciler Bilgilendiriliyor

Yozgat Belediyesi okullarda ögrencilere yönelik sifir atik ve çevre konusundaki egitim ve bilgilendirme faaliyetlerine devam ediyor.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan’in himayesinde baslatilan, Çevre ve Sehircilik Bakanligi’nca yürütülen, Sifir Atik Projesi çerçevesinde Yozgat Belediyesi, ögrencilere çevre bilincini kazandirmak için okullarda sifir atik egitimlerini sürdürüyor.

Yozgat Belediyesi Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügü ekipleri, Yozgat Sehit Adem Cankurtaran Ortaokulu ögrencilerine küresel isinma nedenleri ve sonuçlari hakkinda deney esliginde egitim verirken Bahçesehir Sehit Mehmet Armagan Alper Ilkokulunda ise ögrencilere Sifir Atik egitimi verdi. Küresel isinmanin etkileri ve önlemlerinden bahsedilen egitime Yozgat Belediyesi maskotlari Bozokcan ve Bozoknaz da eslik etti.

Sehit Mehmet Armagan Alperen Ilkokulu’nda düzenlenen etkinligin ardindan 36 kilogram pil, 15 kilogram atik yag, kimyasal atik ve ambalaj atiklari okul yönetiminden teslim alinildi. Atiklarin bertarafi için lisansli firmalara gönderimi belediye ekipleri tarafindan gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA