Nigde'de Kitap Fuari'na Büyük Ilgi

Nigde Belediyesi tarafindan bu yil 6.’si düzenlenen Kitap Fuari; halkin yogun katilimi, ünlü yazarlarin imza günü ve söylesileri ile devam ediyor.

Nigde'de Kitap Fuari'na Büyük Ilgi
Eski vakiflar binasinin oldugu alanda açilan fuar kitapseverlerin ilgisi ile her gün yüzlerce ziyaretçiyi agirlarken yazar ve sairlerin söylesileri Nigde Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçeklestiriliyor. Kitapseverler, sevdikleri yazarlarla bulusmanin heyecanini yasarken, etkinlige katilan yazarlar, kitaplarini imzalayarak okurlariyla birebir iletisim kuruyor. Bu yilki kitap fuarinda, pek çok ünlü yazarin söylesileri de düzenleniyor. Edebiyat dünyasinin önemli isimleri, okurlarin merak ettigi konular hakkinda bilgi verirken, katilimcilarin sorularini da yanitliyor. Kitapseverler sadece kitaplari okumakla kalmayip, yazarlarla bir araya gelerek, onlari daha yakindan tanima firsati buluyor. Fuara katilan yayinevleri, genis bir kitap yelpazesi sunarken, okuyucularin ilgisini çekecek pek çok farkli türde kitabi sergiliyorlar. Genis bir kitap yelpazesine sahip olan fuar, her yas grubuna hitap eden kitaplari bir araya getiriyor. Okurlar, fuar alaninda gezinerek, yeni kitaplar kesfetme ve okuma listelerini genisletme firsati buluyor.

Nigde’nin Kültürel Hayatina Katki Sagliyor

Nigde Belediye Baskani Emrah Özdemir; "Kitap fuari ile, okuma aliskanliginin yayginlasmasina ve kitaplarin daha genis kitlelere ulasmasina katki sagliyoruz. Edebiyat dünyasinin önemli isimleriyle bulusma firsati veren fuar, kültürel etkinliklerin artmasina da öncülük ediyor. Fuarimiz, Nigdelilerin yogun ilgisiyle karsilanirken, ziyaretçi sayisinin her geçen yil artmasi da organizasyonun basarisini gösteriyor. Kitap okuma aliskanliginin tesvik edildigi, yazarlarla bulusmanin mümkün kilindigi bu etkinlik, Nigde’nin kültürel hayatina önemli bir katki sagliyor. 5 Kasim Pazar gününe kadar devam edecek olan fuara ,120 yayinevi ve 51 yazar katilirken 19 yazarin imza ve söylesi programi olacak. Kitapseverler Kitap Fuarini 10.00- 21.00 saatleri arasinda ziyaret edebilecek” dedi.

27 Ekim’de kapilarini açan fuar 5 Kasim tarihine kadar ziyaret edilebilecek.
Kaynak: İHA