Erzincan'da Cumhuriyet Bayrami Resepsiyonu

Erzincan Valiligi tarafindan 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami ve Cumhuriyetin kurulusunun 100. yili dolayisiyla resepsiyon düzenlendi.

Erzincan'da Cumhuriyet Bayrami Resepsiyonu
Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan resepsiyonda Cumhuriyetin 100. yili sinevizyon gösterimi yapildi. Daha sonra Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami mesaji okundu. Mesajin okunmasi sonrasinda Erzincan Valisi Hamza Aydogdu günün anlam ve önemini belirten bir konusma yapti.

Vali Aydogdu, konusmasinda su ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyet’imizin kurulusunun 100. yilinda, bu tarihi topraklarda, sanli Erzincan’imizda sizlerle bir arada olmanin gururunu ve mutlulugunu yasiyorum. Cumhuriyetin ilaninin yüzüncü yilinda, kahramanlikla dolu Istiklal Harbi’nin tüm kahramanlarini, basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, rahmetle ve minnetle aniyorum.

Tarihin her döneminde vatan topraklarini korumak, bayragimizi göklerde dalgalandirmak için canini feda eden Malazgirt’ten bu yana tüm kahramanlarimizi rahmet ve sükranla yâd ediyorum.

Görkemli bir asri geride birakirken, bugün halkin iradesinin egemen kilindigi, “insani yasat ki devlet yasasin” ilkesiyle güçlenen Türkiye’nin yeniden dogusunun sembolüdür. Bu kutlu yürüyüsümüz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aydinlattigi yolda kararlilikla devam etmektedir.

Cumhuriyet Bayrami, bir asir önce yaktigimiz bagimsizlik mesalesinin hiç sönmeden, tüm dünyaya Türkiye’nin çagdas yüzünü gösterdigi bir dönemin isaretidir. Birlik ve beraberlik içerisinde yürüdügümüz bu yolda, gelecege umutla bakmanin ve zorluklarin üstesinden gelmenin hazzini ve mutlulugunu hep birlikte yasiyoruz.

Cumhuriyetimiz, bagimsizlik atesinin küllerinden, milletimizin birlik, beraberlik ve kararliligiyla dogmus bir harekettir. Her türlü zorluga, engellemeye, iç ve dis tehditlere ragmen dimdik ayakta durmus, aziz milletimizi daha ileriye tasimak için bir adim bile geri atmamistir.

Ikinci yüzyilimizda, bilimsel ve teknik alandaki atilimlarla, Türkiye’nin uluslararasi arenada elde edecegi basarilari hayal ederken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerini hatirlayarak ilerlemeliyiz: “Türk milletinin tabiat ve âdetlerine en uygun olan idare, cumhuriyet idaresidir.” Bu sözler, gelecegin daha aydinlik, daha basarili ve daha müreffeh Türkiye’si için bize rehber olacaktir.

Yeni yüzyilda da, bize emanet edilen Cumhuriyeti, daha da güçlendirerek gelecek nesillere aktarmak için birbirimize her zamankinden daha fazla kenetlenmeliyiz. Türkiye, ikinci yüzyilinda da demokrasi isiginda, tüm dünyaya örnek olacak basarilara insallah imza atacaktir.

Firtinali denizlerde bile rotasini kaybetmeyen aziz milletimiz, her daim vatanina ve bayragina siki sikiya bagli kalarak, tüm zorluklarin üstesinden gelecektir. Mehmet Akif Ersoy’un "top bile sindiremez" dedigi bu yürekli millet, yeni yüzyilda da tüm engelleri asacak, tüm düsmanlarina gögüs gerecektir.

Mehmet Akif Ersoy’un deyisiyle “Medeniyet dedigin tek disi kalmis canavar”in günümüzde tezahürleri ülkemiz üzerinde oynadigi oyunlari akli selim olarak görecek ve bunlarla mücadele etmek için bilimin isiginda hep beraber hareket edecegiz.

Cumhuriyet; medeniyet demektir. Cumhuriyet özgürlüktür. Cumhuriyet dik durmaktir. Cumhuriyet mücadeledir. Cumhuriyet hayattir. Cumhuriyet halkçiliktir. Cumhuriyet kardesliktir. Cumhuriyet dinini inancini özgürce yasamaktir. Cumhuriyet nefes almaktir. Cumhuriyet dagdir, denizdir, ormandir. Cumhuriyet gökteki ay yildizdir. Cumhuriyet Firat’tir, Dicle’dir, Çoruh’tur, Kizilirmak’tir. Cumhuriyet Sakarya, Dumlupinar’dir. Cumhuriyet her zaman nefes almaktir. Al bayragin altinda yasamaktir. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin 100 yilini kutluyor nice 100 yillara Türkiye’m diyorum.”

Konusmanin ardindan protokol üyeleri tarafindan 100. yil pastasi kesildi. Canli müzik dinletisinin de gerçeklestirildigi resepsiyon fotograf çekimi ve havai fisek gösterisinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA