Emine Erdogan, BM Karayolu Güvenligi Özel Temsilcisi Todt'u Kabul Etti

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan, Birlesmis Milletler (BM) Karayolu Güvenligi Özel Temsilcisi Jean Henri Todt’u kabul etti.

Emine Erdogan, 31 Ekim Dünya Sehirler Günü programina katilmak üzere Istanbul’da bulunan Todt ile Vahdettin Köskü’nde bir araya geldi.

Todt, görüsmede, Türkiye’nin atikla mücadelede dünyaya liderlik ettigini belirterek, himayesinde yürüttügü Sifir Atik Projesi için Emine Erdogan’i tebrik etti.

Jean Henri Todt, sehirlerde toplu tasima, bisiklet ve yürüyüsün tesvik edilmesinin trafik kazalarini azaltacagini, yol güvenligini artiracagini ve döngüsel ekonomiyi tesvik edecegini vurguladi.

Küresel emisyonlari azaltmak için ulasim sistemleri elektrikli hale getirilirken ortaya çikan bir diger sorunun da pillerin imhasiyla bas etme zorlugu olduguna dikkati çeken Todt, buna yönelik çabalarin dünya çapinda döngüsel ekonomiye önemli bir katki saglayacagini belirterek, Emine Erdogan’dan bu konuda destek istedi.

Emine Erdogan da esi Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in yönettigi hükümetler döneminde karayollarinda yürütülen yol yapim ve bakim çalismalariyla trafik kazalarinin yari yariya azaldigina dikkati çekerek, bu konuda bilgi paylasiminda bulundu.

Emine Erdogan’dan Küresel Sifir Atik Iyi Niyet Beyani’ni imzalayan Todt’a tesekkür

Emine Erdogan, sosyal medya hesabi X’ten görüsmeye iliskin yaptigi paylasimda, BM Karayolu Güvenligi Özel Temsilcisi Jean Henri Todt ile "Sifir Atik" temasiyla bu sene Istanbul’da gerçeklestirecekleri 31 Ekim Dünya Sehirler Günü programi öncesi bir araya geldiklerini ifade etti.

Sifir atik ile benzer olan "Sifir Vizyon" hareketine dair fikir alisverisinde bulunduklarini aktaran Erdogan, paylasiminda su ifadelere yer verdi:

"Trafik kazalarindan kaynakli ölümlerin kabul edilemeyecegi konusunda hemfikir olarak, Sayin Todt’un Türkiye’nin bu yöndeki çabalarini takdirle karsiladigini ögrenmekten memnuniyet duydum. Döngüsel ekonomiyi tesvik edecek ve yol güvenligini artiracak örnek uygulamalar üzerine de görüs paylasiminda bulunduk. Bu bakis açisi isiginda Küresel Sifir Atik Iyi Niyet Beyani’ni imzalayarak destegini belirten Todt’a katki ve katilimlari için tesekkürlerimi sunuyorum. Daha emniyetli, yasanabilir ve sürdürülebilir sehirlere el birligi ile ulasacagimiza inaniyorum."
Kaynak: İHA