4 Çocugu Sel Sularinda Kalan Aile Evsiz Ve Esyasiz Kaldi

Aksaray’da dün siddetli yagisin ardindan sel sularinin bir bodrum katini basmasi sonucu sular altinda kalan 4 çocuk, itfaiye ekiplerince kurtarildi. Ev ve esyalari tamamen kullanilmaz hale gelen 6 kisilik aile, evsiz ve esyasiz kaldi.

4 Çocugu Sel Sularinda Kalan Aile Evsiz Ve Esyasiz Kaldi
Olay, dün aksam saatlerinde Kurtulus Mahallesi 3806 Sokak’ta bulunan 3 katli apartmanin bodrum katinda yasandi. Siddetli yagis nedeniyle kent genelinde birçok köy ve beldede su baskinlari yasanirken, sehir merkezinde de 3 katli bir apartmanin bodrum katini su basti. Bodrum katta yasayan yabanci uyruklu ailenin Zermina (9), Abdulsabir (4), Ugur Can (2) ve 6 aylik olan Salih Muhammed Kayyumi isimli 4 çocugu neredeyse tavana kadar sel suyuyla dolan odanin içinde kaldi. Ilk müdahale çevredeki vatandaslar tarafindan yapilirken, durum 112 Acil Çagri Merkezine bildirildi.

Ihbar üzerine olay yerine Il Afet Acil Durum (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE), Aksaray Belediyesi Itfaiye Müdürlügü ekipleri ile polis ve saglik ekibi sevk edildi. Itfaiye ekipleri kisa sürede olay yerine intikal ederek su dolu eve girdi ve 2 çocugu çikartti. Diger 2 çocuk vatandaslar tarafindan çikartilirken, çocuklara olay yerine gelen ambulanslarda ilk müdahaleler yapildi. Çocuklar daha sonra Aksaray Egitim ve Arastirma Hastanesi Acil Servisi’ne kaldirilirken, saglik durumlarinin iyi oldugu ögrenildi.

Olayin ardindan Aksaray Belediyesi evde su tahliye çalismasi yaparken, sularin bir seviyeye kadar çekilmesinin ardindan yabanci uyruklu aile bugün evde esya kurtarma çalismasi yapti. Ev ve tüm esyalar kullanilmaz hale gelirken, evsiz ve esyasiz kalan aile yardim bekliyor.

"Evimiz, esyalar kullanilacak halde degil"

Olayi anlatan Abdulselam Kayyumi (33), “Dün sel oldu. Biz geldik ama evimizi komple sel almis. 4 çocugum su altinda kalmis, itfaiye ve polis arkadaslar pencereleri kirarak çikarmislar. Su anda evimiz, esyalar kullanilacak halde degil. Su an berbat durumda. Ev kiralikti zaten, kullanilmaz halde. Su anda nerede kalacagimiz belli degil, kalacak yerimiz yok. Bu sekilde magduruz. Belli bir isim de yok, yevmiyeli bir is bulursam çalisiyorum. 6 yildir da buradayim. Yapabilecek bir seyim yok. Esyalarin hiçbiri kullanilacak durumda degil” dedi.

Çocuklariyla sele maruz kalan anne Sidika Kayyumi (26) ise, “Dün mutfak penceresinden su geldi. Geldiginden haberim oldu. Çocugun birisi uyuyordu. Digeri uyanikti ve kucagima aldim kostum disariya ama kapidan, pencerelerden su girdi. Kapinin agzinda kaldim. Itfaiyemiz yetisti. 2 çocugu da elimden aldilar. 2’si suyun altinda kaldi” diye konustu.

Kaynak: İHA