Semdinli'de Cumhuriyet Yürüyüsü

Hakkari’nin Semdinli ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami kutlamalari çerçevesinde de "Cumhuriyet" yürüyüsü yapildi.

Semdinli'de Cumhuriyet Yürüyüsü
Semdinli Kaymakamligi tarafindan düzenlenen 100. yil etkinliginde Ilçe Jandarma Komutanligi önünde bir araya gelen vatandaslar, ellerinde dev Türk bayraklari, Atatürk’ün fotograflariyla Cumhuriyet Caddesi’ne kadar yürüdü. Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan protokol ile vatandaslar sehir turu atti.

Yürüyüsün sonunda bir konusma yapan Kaymakam Ali Ekber Ates, güzel ve anlamli bir etkinlik gerçeklestirdiklerini belirtti.

Kaymakam Ates, Cumhuriyetimizin 100. yilina girmis bulunmaktayiz.100. yilimizi birçok etkinlikle kutluyoruz. Bugün de bir yürüyüs etkinligi gerçeklestirdik. Cumhuriyet bizim için çok önemli. Eger bugün ülkemizde bagimsiz ve özgür bir sekilde yasiyorsak Cumhuriyetimizin sayesindedir. Yani sizlerin sayesindedir. Cumhuriyet demek bence halk demektir. Halk ne kadar çok bagimsizligina özgürlügüne egitimine medeniyetine önem verirse Türkiye Cumhuriyeti yillar boyunca yasayacaktir" dedi.

Programa Kaymakam Ali Ekber Ates, 34. Hudut Tugay Komutani Tuggeneral Mustafa Özay Ilçe Emniyet Müdürü Mustafa Demir, Belediye Baskani Tahir Sakli, Ilçe Jandarma Komutani Yarbay Yücel Yilmaz, siyasi parti, sivil toplum kuruluslari temsilcileri, kurum amirleri, sehit aileleri, gaziler ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA