Tufanbeyli'de Ögrenciler 100.Yil Etkinliklerinde Yaristi

Adana’nin Tufanbeyli ilçesinde Cumhuriyetin kurulusunun 100.yili nedeniyle ögrenciler çesitli etkinlikler yapti.

Tufanbeyli'de Ögrenciler 100.Yil Etkinliklerinde Yaristi
Tufanbeyli Milli Egitim Müdürlügü Cumhuriyetin 100.yilina özel 100 fidan dikimi yapti. Ilçe gençlik ve spor müdürlügü ile birlikte bilek güresi turnuvasi düzenlendi.

Turnuvada kizlarda birinci olan Gamze Eroglu, erkelerde birinci olan Emre Inaloz ödül almaya hak kazandi.

Ilkokul ögrencilerine yönelik olarak yapilan satranç turnuvasi düzenlendi.

Kiyasiya geçen müsabaka da Çagatay Yilmaz rakiplerini eleyerek birinci oldu. Tufanbeyli’de ilk kez kitap fuari düzenlenecek. Tufanbeyli Ilçe Milli Egitim Müdürlügü’nün ev sahipliginde düzenlenecek olan "Tufanbeyli 1. Kitap Günleri" Atatürk Yatili Bölge Ortaokulu Spor Salonunda gerçeklestirilecek.

Ilçede ilk defa bir kitap fuarinin düzenlenecek olmasinin kendileri açisindan çok sevindirici oldugunu ifade eden Ilçe Milli Egitim Müdürü Selim Yasar Kalkan, "Tufanbeyli’de ilk kez düzenlenecek olan kitap fuarinda, birçok yayinevi ve yazari ilçemizde agirlayacagiz. Bu vesile ile çocuklar ve gençlerin kitaba ilgisini çekmis olacagiz. Ilçemizde 2 bin 500’den fazla ögrencimiz var. Kitap fuarina katilacak ögrencilerimizi kitapla bulusturmak da amaçlarimiz arasindadir. Organizasyonda emegi geçenlere tesekkür ediyorum. Tüm ilçe halkimizi ve kitapseverleri kitap fuarina davet ediyoruz" dedi.

Kalkan, ’Kitap Okumak Hayati Okumaktir’ fuarina birçok seçkin yazarin istirak edecegi belirterek, "Yazarlar imza günleri ile okurlarla bulusacak. Yazarlar için de kitap fuarinin büyük bir firsat olduguna inaniyoruz. Veliler, Ögrenciler ve ögretmenleri kitap fuarina davet ederek, bu tür fuarlar bilhassa gençlerin ve halkimizin kitap okumalarina çok büyük bir katki saglayacagina inaniyorum. Bu fuarlarin ilerleyen yillarda da devam etmesini diliyoruz" diye konustu.

6-7-8 Kasim’da açik olacak "Kitap Okumak Hayati Okumaktir" fuarina 9 yayinevi ve birçok yazar katilacak.
Kaynak: İHA