Trabzon'da 9 Ayda 9 Bin 121 Kisi Ise Yerlestirildi

Trabzon Il Istihdam ve Mesleki Egitim Kurulu 2023 yili 4. Dönem Olagan Toplantisi Vali Aziz Yildirim baskanliginda gerçeklestirildi.

Trabzon'da 9 Ayda 9 Bin 121 Kisi Ise Yerlestirildi
Trabzon Valiligi’ndeki toplantiya Vali Aziz Yildirim’in yani sira diger kurul üyeleri katildi.

Toplantida Trabzon Çalisma ve Is Kurumu Il Müdürü Servet Kaba, istihdam ve mesleki egitime yönelik yürüttükleri çalismalara yönelik bilgiler verdi. Kaba, Ocak-Eylül 2023 tarihleri arasinda özel sektör isyerlerine 9 bin 121 kisinin ise yerlestirildigini, bu kisilerden 233 kisinin ise engelli oldugunu söyledi.

Bunun yani sira ayni dönem içerisinde 20 bin 8 kisiye bireysel danismanlik yapildigi, il genelinde meslek liseleri, yüksekokul, kadin siginma evleri, denetimli serbestlik ve cezaevi gibi kurumlarda toplam 128 grupta 6 bin 747 kisiye is arama becerileri egitimi verildigi belirtildi. Ayrica, Issizlik sigortasi islemleri, Toplum Yararina Programlar (TYP), çocuk isçiligine (Ulusal Strateji Belgesi Kapsaminda/Mevsimlik Tarimda Çocuk Isçiligi) yönelik çalismalar hakkinda bilgi verildi.

2023 Ocak-Eylül dönemi içerisinde 142 Aktif Isgücü Yetistirme Programlarindan 252 erkek 212 kadin olmak üzere 464 kisinin faydalandirildigina deginildi. Son olarak ISKUR Trabzon Il Müdürü Servet Kaba son basvurusu 15 Aralik 2023’e kadar devam edecek olan Engelli ve Eski Hükümlü Projelerine yönelik bilgi verdi.

Toplanti sonunda konusan Vali Aziz Yildirim, devletin saglamis oldugu imkânlar, tesvikler ve istihdami artirmaya yönelik özel sektör yatirimlarinin Trabzon’da istihdami artirdigini ve bu kapsamda çalismalarin artarak devam edecegini söyledi.

Kaynak: İHA