Nigde'de Cumhuriyet Bayrami Etkinlikleri Belli Oldu

Cumhuriyetin 100. yildönümü Nigde’de çesitli etkinliklerle kutlanacak.

Nigde'de Cumhuriyet Bayrami Etkinlikleri Belli Oldu
Kutlama etkinlikleri, 28 Ekim Cumartesi günü saat 12.45’ de valilik ve belediye baskanliginin çelenklerinin sunumu ile baslayacak. Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklâl Marsi esliginde Türk Bayragi göndere çekilecek.

Vali Cahit Çelik, tebrikleri kabul edecek. 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami gününde ise, Vali Cahit Çelik, Saat 09.45-10.00 saatleri arasi protokol sirasina göre tüm kurum kuruluslarin ve Nigdelilerin tebriklerini makaminda kabul edecek.

Kutlamalar Cumhuriyet Meydani’nda

29 Ekim Cumhuriyet Bayrami kutlamalari, Cumhuriyet Meydaninda devam edecek. Burada öncelikle Vali Cahit Çelik ve Belediye Baskani Emrah Özdemir vatandaslari selamlayarak bayramlarini kutlayacak. Günün anlam ve önemini anlatan konusmayi Vali Cahit Çelik’in yapacagi kutlamalar, ögrenciler tarafindan okunacak siir ve kompozisyonlar ile Atatürk’ün sevdigi sarkilar esliginde devam edecek. Kutlamalar çerçevesinde Nigde yöresi halk oyunlari, Jandarma Asayis Komando Bölük Komutanligi gösterileri sunulacak, Milli Egitim Müdürlügüne bagli okul ögrencileri ve spor kulüpleri sporculari, Il Emniyet Müdürlügü, Il Jandarma Komutanligi personeli tören geçisi yapilacak.

100.Yila Özel Fener Alayi

29 Ekim Cumartesi günü saat 18.30’da Gençlik Spor Il Müdürlügü ve Nigde Belediye Baskanligi’nca organize edilen Derbent Mezarligi Kavsagindan baslayip Cumhuriyet meydaninda son bulacak olan Fener Alayi, Recep Tayyip Erdogan Anadolu Imam Hatip Lisesi Boru Trampet Takimi ile Il Jandarma Asayis Komando Bölük Komutanligi personeli esliginde yapilacak.
Kaynak: İHA