Malatya'daki Deprem Konutlari Rekor Hizla Yükseliyor

Malatya’nin Akçadag ilçesinde 9 Haziran’da Toplu Konut Idaresi Baskanligi (TOKI) tarafindan temeli atilan 316 kalici konut insaatinda 139 günde yüzde 60 fiziki tamamlanmaya ulasildi. Konutlarin 2024’ün ilk aylarinda hak sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor.

Malatya'daki Deprem Konutlari Rekor Hizla Yükseliyor
Kahramanmaras depremlerinden büyük bir yikim yasanan Malatya’daki 4 ilçeden biri olan Akçadag’da 9 Haziran’da TOKI tarafindan temeli atilan 316 kalici konut insaatinda 139 günde yüzde 60 fiziki tamamlanmaya ulasildi.

Ilçeye bagli Baspinar Mahallesi Dikendede mevkiinde yapimi hizla süren konutlarin 2024’ün ilk aylarinda hak sahiplerine teslim edilmesi beklenirken, yakin bir zamanda bölgede 2. Etap konutlari için de çalismalara baslanilacagi ögrenildi.

“Insaat seviyesi 60’larda”

Ilçede yapimi devam eden 316 kalici konutun 2024’ün ilk çeyreginde hak sahiplerine teslim edilecegini kaydeden AK Parti Malatya Milletvekili Inanç Siraç Kara Ölmeztoprak, ”Malatya’mizda 6 Subat depremlerinde ciddi bir etkilenme alani olusmustu. Daha sonra Toplu Konut Idaresi Baskanligi (TOKI) tarafindan hizlica kalici konutlarimizin temelleri atildi. Akçadag’imizda ise insasina baslanilan konutlarin tamamlanmasina çok az bir süre kaldi. Insaat seviyesi 60’larda bunu büyük bir mutlukla söylüyorum çünkü alani adim adim gezerek çalismalari yerinde gördüm“ dedi.



“130 bin 419 bagimsiz bölüm yapilacak”

Kent genelinde sürdürülen kalici konut ve köy evlerindeki çalismalara dair de bilgiler aktaran Ölmeztoprak, ”Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligimiz ve ilgili kurumlarca Malatya’miza toplamda 77 bin 717 afet konutu, 25 bin 302 köy evi, 27 bin 400 depo-ahir ve is yeri olmak üzere toplam 130 bin 419 bagimsiz bölüm yapilacagi bilgisi sehrimiz için umut verici bir bilgi. Devam eden çalismalarin tamamlanarak 2024’ün ilk çeyreginde hak sahiplerine teslimi edilecek konutlarin sayisi da ciddi bir noktaya ulasmis durumda. Köy evleri konusundaki çalismalar da büyük bir hizla devam ediyor. Hak sahipligi netlestikçe konut sayisindaki artislar yapilan ihalelerle hizla artacaktir. Akçadag’imizda 316 kalici konutun yapimi devam ediyor ve insaat seviyesi ise yüzde 60’lara ulasmis durumda. Içerisinde saglik ocagi, ibadethane, okul ve park alanlarinda yer alacagi bölgenin altyapi noktasindaki çalismalari da sürüyor. Insallah 2024’ün ilk çeyreginde teslimatlar da büyük bir hizla yapilmaya baslanilacak” diye konustu.

Kaynak: İHA