DENIB, Birlesik Arap Emirlikleri'nde Ikili Görüsmeler Organize Etti

Denizli Ihracatçilar Birligi (DENIB), Birlesik Arap Emirlikleri’ne (BAE) ihracatini artirmak amaciyla 22-26 Ekim 2023 tarihleri arasinda Dubai’de ev tekstili sektörüne yönelik olarak Ur-Ge yurt disi pazarlama programi düzenledi.

DENIB, Birlesik Arap Emirlikleri'nde Ikili Görüsmeler Organize Etti


Ticaret Bakanligi’nin destekleriyle, Denizli Ihracatçilar Birligi tarafindan yürütülen “Denizli Ev Tekstili Sektörü Yurt Disi Pazarlama Takimi, Uluslararasi Rekabet Gelistirme (Ur-Ge) Projesi” çerçevesinde proje üyesi 9 firma ve 14 kisiden olusan heyet Dubai’de, BAE.’nin önde gelen satin alimcilariyla ikili is görüsmeleri gerçeklestirdi.

Birlesik Arap Emirlikleri’nden 40 alici firma ile yaklasik 100 ikili is görüsmesinin düzenlendigi programi, Dubai Ticaret Atasesi Muhammed Emin Erkal ederek, katilimci firmalarla pazar hakkinda bilgilendirme ve degerlendirmelerde bulundu ve söz konusu programin basarili geçmesi temennisini iletti.



Ayni zamanda toptan ve perakende merkezlerinin de ziyaret edildigi yurt disi pazarlama programina iliskin DENIB Baskani Hüseyin Memisoglu sunlari söyledi:

“Ülkemizin Birlesik Arap Emirlikleri’ne ihracati 2022 yilinda yüzde 13,5 artisla 3,7 milyar dolar olarak gerçeklesti. 2023 yili Ocak Eylül döneminde ise ihracat rakamimiz bir önceki yilin ayni dönemine göre yüzde 36,5 oraninda artisla 3,5 milyar dolara ulasti. Birlesik Arap Emirlikleri’ne ülkemizin tekstil-konfeksiyon ihracati 2022 yilinda yüzde 1 artarak 226 milyon dolar oldu. 2023 yilinin ilk üç çeyreginde ise ülkemizin söz konusu sektörden ihracati yüzde 21 azalisla 139 milyon dolar seviyesinde seyrediyor.

Denizli’nin Birlesik Arap Emirlikleri’ne ihracati ise; 2022 yilinda yüzde 35,3 artisla 52,3, 2023 yilinin Ocak-Eylül döneminde ise yüzde 7 artisla 40,7 milyon dolar seviyesine ulastigini görüyoruz.

Birlesik Arap Emirlikleri’ne olan ihracatimizin önümüzdeki dönemde, gerçeklestirdigimiz yurt disi pazarlama programlarin da destegiyle giderek artacagina inaniyorum.

Denizli Ihracatçilar Birligi olarak, Ticaret Bakanligimizin da destegiyle yilin son aylarinda da çesitli sektörlerimizin yurt disi tanitimlari için faaliyetlerimizi sürdürecegiz. Polonya, Rusya ve Suudi Arabistan’a yönelik yurt disi pazarlama programlari için çalismalarimizi sürdürüyoruz.”
Kaynak: İHA