Cumhuriyet'in 100'Ncü Yili Kutlamalari Kop Dagi Sehitligindeki Yürüyüsle Basladi

Cumhuriyet’in 100’ncü yildönümü nedeniyle Bayburt Valiligi tarafindan çesitli etkinliklere imza atiliyor. Bu yil cumhuriyetin yüzüncü yilina tekabül etmesiyle birlikte büyük organizasyonlara hazirlanan Bayburt Valiligi, etkinliklerin ilk ayagini Kop Dagi Sehitliginde baslatti.

Cumhuriyet'in 100'Ncü Yili Kutlamalari Kop Dagi Sehitligindeki Yürüyüsle Basladi
Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, kurum amirleri, emniyet mensuplari, MEB AKUB ekibi, ögretmenler, ögrenciler ve çok sayida vatandasin katildigi program saygi durusu ve Istiklal Marsi ile basladi.

Sehitler için okunan Kuran-i Kerim tilaveti ve protokol konusmalarinin ardindan sehitlige çiçekler birakildi ve dualar edildi.

Katilimcilara hitap eden Vali Eldivan, bagimsizliga giden yolda Kop Savunmasinin en az Çanakkale Zaferi kadar önem tasidigina vurgu yapti. Konusmasinin devaminda asirlasan Cumhuriyet’in temellerinin atilmasinda emegi geçen aziz sehitlerimizi rahmetle yâd ederek katilimcilarin Cumhuriyet Bayrami’ni tebrik etti.

Türkiye Yüzyili temali program, bayraklar esliginde tören yürüyüsü ve siperliklerin gezilmesiyle devam etti. Etkinlikler, katilimcilara çorba ikramiyla sona erdi.
Kaynak: İHA