Baskan Mehmet Yalçin Cumhuriyetin 100. Yilini Kutladi

Kayseri OSB Baskani Mehmet Yalçin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusunun 100. yil dönümü nedeniyle yayimladigi mesajinda, "Türk milletinin tarih yolculugundaki varolus mücadelesi, Cumhuriyetin ilani ile taçlanmistir. Bagimsizlik düsüncesi ile insa edilen Türkiye Cumhuriyeti, istiklal mücadelemizi zafere ulastiran birlik ve beraberlik ruhunun en büyük eseridir. Cumhuriyetimizin 100. yili kutlu olsun" dedi.

Baskan Mehmet Yalçin Cumhuriyetin 100. Yilini Kutladi


Mesajinda, “Cumhuriyetimizin ilaninin 100. yil dönümünü, milletçe büyük bir heyecan, cosku ve onurla kutluyoruz.” diyen Baskan Yalçin, “Cumhuriyet, milletimizin bagimsizlik ve egemenlik mücadelesinin zaferle taçlandirildigi, tarihi bir dönüm noktasidir. Cumhuriyet; yedi düvele karsi yokluk içinde vatan ve bayrak ugruna verilen destansi mücadelenin adi, hürriyetinden ve onurundan taviz vermektense ölmeyi tercih eden bir milletin sahlanisi ve küllerinden yeniden dogusunun simgesi olmustur. Bu simge, 100 yasina ulastigi bugün de bile ayni kararlilik ve azimle milletin cesur ve dik durusunun sürmesinin nüvesi olmaktadir.” ifadelerini kullandi.

Baskan Yalçin, mesajinin söyle sürdürdü:

“Sanayicisinden çiftçisine, isçisinden doktoruna kadar her ferdiyle devletimizin bekasi, milletimizin refahi için her yerde ve her kosulda çalismaya devam edecegiz. Çalisarak, üreterek, dünyanin dört bir yanina ürettiklerini ihraç ederek, gelismis ülkeler ile her alanda yarismayi sürdürecegiz. Cumhuriyetimizi daha ileriye tasimak için çalismaya, ülkemizi daha güçlü, daha müreffeh, daha mutlu kilmak için gayret göstermeye devam edecegiz. Bu duygu ve düsüncelerle; basta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaslari olmak üzere, sanli tarihimizin ölümsüz sembolleri olan aziz sehitlerimizi, kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve sükranla aniyorum. Büyük Türk milletinin, sanayicilerimizin ve hemsehrilerimizin Cumhuriyet Bayrami’nin 100. yilini kutluyor, Cumhuriyetimizin nice 100 yillara ulasmasini diliyorum.”
Kaynak: İHA