Esenyurt'ta Lüks Sitede Elektrik Krizi Çikti, Daire Sakinleri Isyan Etti

Esenyurt’ta lüks bir sitede, elektrik dagitim sirketinin istedigi güvence bedeli ödenmedigi için elektrikler kesildi. Site sakinleri, yönetimin kendilerinden elektrik dagitim sirketine verilmesi için toplam 3 milyon 600 bin TL para topladigini ancak buna ragmen magdur olduklarini iddia ederek isyan etti.

Iddiaya göre, Esenyurt Piri Reis Mahallesi’nde 600 dairenin bulundugu bir sitede, yillardir dairelere santiye elektrigi saglandi. Site yönetimi, yaklasik 10 ay önce site sakinlerinden elektrik dagitim sirketine verilmesi için her daireden 6 bin lira olmak üzere 600 daireden toplam 3 milyon 600 bin lira topladi. Ancak site yönetimi tarafindan dagitim sirketine güvence bedeli ödenmediginden vatandaslar elektrik sorunu yasamaya basladi.

Kisa süreli santiye elektrigi kullanan site sakinleri normal tutarlarin üzerinde elektrik faturasi ödediklerini söyledi.

Kisa süre önce sitede yönetim degisirken, iki gün boyunca elektrigin gelmemesi üzerine site sakinleri duruma tepki gösterdi. Site sakinleri ile yeni yönetim yetkilisi arasinda tartisma yasanirken, vatandaslar sikayetlerini anlatti.

Konu ile ilgili konusan site sakini Osman Çevik, "15 gün önce bize yönetim degisecek dediler. Yönetim degistiginde bu sikintilar oldu. Daha önce borçlari vardi. BEDAS’a borçlar var, su borçlari var deniliyor. Bu sabah suyu da kesmeye geldiler. Iki gündür elektrik yok” diye konustu.

Bir baska site sakini Murat Turhan ise, "Bu kriz belki de bir seneden fazladir sürüyor. Iki günden beri elektriklerimiz gitmis durumda. Benim bir buçuk yasinda çocugum var. Çocuguma süt kaynatamiyorum. Elektrik gittigi zaman ocak da gidiyor. Tuvalete bile gidemiyoruz. Burada tamamen hayat duruyor. Geçici sürelerle millete elektrik veriyorlar. En ufak bir sorunda elektrik kesiliyor. Millet acil bir durumda 17. kattan nasil asagi inecek ? Bundan bir yil öncesinde ev sahiplerinden daire basi yaklasik 6 bin TL aldilar. Bireysele geçecegiz dendi. Bir buçuk seneden fazla oldu. Hala bireysele geçilecek. Burada 600 tane daire var. Bu toplanan paralar nerede? Burada santiye elektrigi oldugu için disaridaki elektrik faturasindan daha fazla elektrik ücreti geliyor” dedi.

Sitenin yeni Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Hasan Sivri, "Geçmis dönemde bu sitemizle alakali eski yönetimin yapmis oldugu yanlisliklar ve eksiklikler, farkli sözlesmelerde yapilan eksiklerden dolayi su anda bu magduriyeti yasiyoruz. Bu elektrigin kesilmesinin sebebi BEDAS’in güvence bedeli adi altinda bizden 1 milyon 700 küsur liralik bir meblag istemesidir. Zaten geçmis dönemde yasanan borçlardan dolayi magduriyet yasaniyor. Bugün BEDAS’a gittik. Bu parayi ödeyemeyecegimizi ve saatin müteahhit firma adina oldugu için kendi adimiza, yani site yönetimi adina verilmesini talep ettik. Ama 1 milyon 800 lirayi yatirdigimiz yarin bu depozitonun bize geri dönüsü olmayacagi dolayisiyla kat maliklerinin magdur olacagi için sicak bakmadik. Sitemizin elektrik borcu bugün 1 lira yok ama elektriklerimiz kesilmis. Sirf depozitodan dolayi bu insanlara bu yasatilmamalidir. Sitenin üzerine vermis olsalar ödeyecegimiz depozito 100 bin lirayi bulmuyor. Bugün bazi yetkililere ulastik magduriyetleri anlattik. Onlarin uygulamasi farkliymis. Son iki ayin uygulamasini iki katla çarpmislar. Burada santiye elektrigi var. Iskan alinmadigi için santiye elektrigi devam ediyor bu çok suistimal edilmis. Bizden para toplandi ama bireysel elektrik yok. Eski yönetimle ilgili de savciliga suç duyurusunda bulunacagiz” dedi.

Kaynak: İHA