Uçagi Düsürmeye Çalisan Pilot, 83 Kez 'Cinayete Tesebbüsle' Suçlandi

ABD’de görevde olmayan bir pilot, dün Alaska Havayollari’nin 2059 sayili uçusu sirasinda uçagi düsürmeye çalistigi süphesiyle tutuklanarak, 83 kez “cinayete tesebbüsle” suçlandi.

Uçagi Düsürmeye Çalisan Pilot, 83 Kez 'Cinayete Tesebbüsle' Suçlandi
ABD’de dün bir yolcu uçagini düsürmeye çalistigi süphesiyle bir pilot tutuklandi. Alaska Havayollari’nin 2059 sefer sayili Washington eyaletinden yer alan Everett kentinden California eyaletinde yer alan San Francisco kentine yapilan uçus sirasinda görevde olmayan 44 yasindaki pilot Joseph David Emerson, uçagi düsürmeye çalistigi süphesiyle tutuklandi.

“Motorlari bozmaya çalisan adami yakaladik”

Alaska Havayollari tarafindan yapilan açiklamada, zanlinin “uçagin motorlarini bozmaya çalistigi” ancak basaramadan etkisiz hale getirildigi belirtildi. Mürettebatin olayi Hava Trafik Kontrol Bürosu’na aninda aktardigi ve pilotlardan birinin Hava Trafik Kontrol Bürosu’na “Motorlari bozmaya çalisan adami yakaladik, su an arka tarafta, sakin duruyor” dedigi bildirildi.

Uçakta 83 kisi vardi

Uçus esnasinda uçakta 80 yolcu ve kabin ekibi dahil toplam 83 kisinin bulundugu aktarilarak, zanlinin uçagi kullanmadigi, ancak kaptan pilot ve ikinci pilot ile kokpitte oldugu ifade edildi. Zanlinin yakalanmasinin ardindan uçak, Oregon eyaletinde yer alan Portland’a acil inis yapti.

Polis ekiplerine teslim edilen zanli, 83 kez “cinayete tesebbüs”, 83 kez “dikkatsizce tehlikeye atma” ve “bir hava aracina zarar verme” suçlamalariyla karsi karsiya kalirken, zanlinin Multnomah Gözalti Merkezi’nde tutuldugu ifade edildi.

FBI olayi inceliyor

Olay, Portland Polis Departmani ve FBI tarafindan ele alinirken, FBI, “Bu olayin hiçbir tehlike arz etmedigini ve seyahatin güvenli oldugunu” aktardi. Yolcular, olayin ardindan baska bir uçakla San Francisco’ya dogru tekrar havalandi.
Kaynak: İHA